Sajttekercs az ünnepekre

Recept Sajttekercs az ünnepekre
KÜLDÖTT KÉPEK

Vendégváró falatnak is tökéletes, de a sajttekercs szerintem igazi ünnepi fogás! A család legalábbis odavan érte, és szinte bármikor bármilyen mennyiségben képesek elpusztítani a belőle. Pedig végtelenül egyszerű: a puha, kinyújtott sajtra kedvünkre ízesített sajtkrém és egyéb feltét kerül, majd az egészet felcsavarjuk, egy éjszakát pihentetjük, majd tálaljuk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

350 greszelni való sajt
100 gtömlős sajt
4 dbfőtt tojás
1 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
120 gvaj
1/2 kv. kanál
1/4 kv. kanálbors
150 gsonka
paprika, olívabogyó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A reszelni való sajtot fóliába csomagoljuk vagy zacskóba tesszük, forrásban lévő vízbe tesszük és 20 percig főzzük.
  2. Amíg a sajt fő, elkészítjük a tölteléket. A tömlős sajtot, a puha vajat, a kockára vágott főtt tojást, mustárt, majonézt egységes masszává keverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A megfőzz sajtot kicsomagoljuk, majd egy fóliával bevont felületen kinyújtjuk. Rátesszük a sonkaszeleteket, megkenjük a töltelékkel, majd az egyik végére rátesszük a felszeletelt paprikát és az előkészített olívabogyót.
  4. Felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás