TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Sajttekercs az ünnepekre
Sajttekercs az ünnepekre
Recept Sajttekercs az ünnepekre
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.11.2019

Sajttekercs az ünnepekre

Vendégváró falatnak is tökéletes, de a sajttekercs szerintem igazi ünnepi fogás! A család legalábbis odavan érte, és szinte bármikor bármilyen mennyiségben képesek elpusztítani a belőle. Pedig végtelenül egyszerű: a puha, kinyújtott sajtra kedvünkre ízesített sajtkrém és egyéb feltét kerül, majd az egészet felcsavarjuk, egy éjszakát pihentetjük, majd tálaljuk. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
Alapanyagok
350 g
reszelni való sajt
100 g
tömlős sajt
4 db
főtt tojás
1 ev. kanál
majonéz
1 ev. kanál
mustár
120 g
vaj
1/2 kv. kanál
1/4 kv. kanál
bors
150 g
sonka
paprika, olívabogyó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A reszelni való sajtot fóliába csomagoljuk vagy zacskóba tesszük, forrásban lévő vízbe tesszük és 20 percig főzzük.
  2. Amíg a sajt fő, elkészítjük a tölteléket. A tömlős sajtot, a puha vajat, a kockára vágott főtt tojást, mustárt, majonézt egységes masszává keverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A megfőzz sajtot kicsomagoljuk, majd egy fóliával bevont felületen kinyújtjuk. Rátesszük a sonkaszeleteket, megkenjük a töltelékkel, majd az egyik végére rátesszük a felszeletelt paprikát és az előkészített olívabogyót.
  4. Felcsavarjuk, alufóliába csomagoljuk, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása