Sajttekercs

Vacsorára vagy ebédre, uzsonnára, vagy csak simán étvágycsökkentőnek is simán megfelel a sajttekercs. Az elkészítése lehet, bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Az a fontos, hogy a zacskóba csomagolt sajt a forrásban lévő vízben jól megpuhuljon, így könnyen formázható és nyújtható. Ha ez megvan, akkor a legnehezebb lépésen már túl is vagyunk. Már csak annyi marad hátra, hogy kedvenc töltelékünkkel megkenjük a sajtos alapot. Ez lehet krémsajt, hagyma, fokhagyma, sonka, szalámi, zöldfűszer… Ami ízlik, amit szeretünk.

Hozzáadta:, 12.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Recept Sajttekercs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
350 gementáli sajt
250 gvaj
2 dbtojás
1 dbkis fej vöröshagyma apróra vágva
1 dbtömlős sajt
150 gkis kockára vágott szalámi
zöldfűszer ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tölteléket: a sajton kívül a hozzávalókat elkeverjük (előtte a tojást megfőzzük, majd villával szétnyomkodjuk). Én a tölteléket sóztam, borsoztam, és apróra vágott petrezselyemzöldet is adtam hozzá. Az ementáli sajtot egy zacskóba tesszük, majd a zacskót lezárjuk.
  2. A zacskóban lévő sajtot forrásban lévő vízbe tesszük és legalább 15 percig főzzük. Ezalatt a sajt megpuhul. Főzés urán rögtön kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. A roládot fóliába csomagoljuk, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk.