Sajttekercs szalámival és krémsajttal töltve

Recept Sajttekercs szalámival és krémsajttal töltve

Hozzáadta: TopPetra, 10.12.2020

Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Reggeli, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű finomság, amit illik az ünnepléshez, partikhoz. Én születésnapra készítettem a gyerekeknek, de Szilveszter alkalmával is megállja a helyét. Nagyon illik hozzá a házi, ropogós, forró péksütemény. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.12.2020

Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Reggeli, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gszeletelt sajt
Ízlés szerint sonka
Ízlés szerint szalámi
4 dbMedve sajt háromszög
2 ev. kanáltartármártás
Ízlés szerint só
Ízlés szerint fokhagyma
Ízlés szerint paprika (piros, pl. kápia)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a szendvicskrémmel kezdjük. A sajtot, tartármártás alaposan kikeverjük. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Erre tesszük rá a szeletelt sajtot úgy, hogy a szélek egymást fedjék – fontos, hogy egymásba olvadjanak. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, majd kb. 2 percre betesszük a sajttal beterített tepsit. Ezalatt a sajtszeletek egymásba olvadnak.
  3. Kivesszük a sütőből, majd erre a sajtlapra tesszük rá a sonkát. Megkenjük a szendvicskrém felével, erre jön a szalámi, ismét szendvicskrém, majd a tetejére tesszük az apróra vágott paprikát. Felcsavarjuk.
  4. A sajttekercset hűtőszekrénybe tesszük, egy éjszaka alatt tökéletesen megdermed. Éles késsel szeleteljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás