Sajttekercs tormakrémmel

Kiváló vendégváró ötlet a sajttekercs tormakrémmel. Lágy, krémes, ízes, egyszerűen tökéletes ezekre az alkalmakra. Nagy előnye, hogy a krém ízesítését magunk választjuk meg, és a torma mennyiségével is bátran játszhatunk. Vagy akár le is cserélhetjük. A sajtlapok lehetnek karakteresebb ízvilágúak is, például füstölt, de választhatunk egyszerűbb, megszokott sajtot is. Miután kihűlt a tekercs, már csak a szeletelés és a fogyasztás van hátra. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 3.12.2018
Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Húsvét
Előkészítési idő:
Recept Sajttekercs tormakrémmel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
9 dbsajtszelet
30 gvaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
300 ml tej
250 gtömlős sjt
1 ev. kanálreszelt torma
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A vajat edénybe tesszük, kis lángon elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk. Egy másik edényben felmelegítjük a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a lisztes vajhoz. Elkeverjük, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a tormát, az aprított petrezselyemzöldet, sózzuk és alaposan elkeverjük.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük, rátesszük a sajtlapokat úgy, hogy a sajtszeletek kb. 1 cm vastagon fedjék egymást. Pár percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy megolvadjon és a sajtszeletek egybeolvadjanak.
  4. Kivesszük a sütőből.
  5. Kihűtjük, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk.