Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Recept Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis desszert. Aki nem szereti a csokis vagy cukormázas önteteket, az bátran nyúlhat valamilyen gyümölcs után. Nekem az erdei gyümölcs ízlik a legjobban, adta is magát a dolog.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

130gvajas keksz
70gvaj

Töltelék

500 gmascarpone
250 glágy túró
200 gtejföl
2 dbtojás
2 ev. kanálbúzafinomliszt
120g porcukor

Öntet

400gfagyasztott erdei gyümölcs
2 ev. kanálvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a puha vajat, alaposan eldolgozzuk. 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt sütőformába töltjük, az aljára nyomkodjuk (az oldalára nem kell), 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
  2. A natúr krémsajtot, túrót, tejfölt kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást, a lisztet, cukrot. Addig dolgozzuk, amíg egységes masszát nem kapunk.
  3. A kapott krémet az elősütött kekszes alapra tesszük, majd 155 fokos sütőben további 50 percig sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet is teszünk.
  4. A sütő ajtaját lenyitjuk, így hűtjük ki.
  5. A gyümölcsöt edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már kellően puha, leturmixoljuk. A leturmixolt gyümölcsöt átpasszírozzuk. Az átpasszírozott gyümölcshúst ismét edénybe tesszük, hozzáadjuk a pudingport, kb. 2 evőkanál vizet, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
  6. A langyos öntetet rákenjük a sajttorta tetejére. Éppen csak annyit, amennyire szükségünk van. Ha marad még öntet, azt kis dobozba tesszük, lefedjük, majd a következő alkalommal felmelegítjük, ismét használhatjuk. A sajttortát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás