Sajttorta fehér csokival és eperzselével

Recept Sajttorta fehér csokival és eperzselével
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajttorta fehér csokival és eperzselévelRecept Sajttorta fehér csokival és eperzselével

A fagyasztott gyümölcs sorsa eldőlt – sajttorta hozzávaló lett belőle. Szerző: Kvietok

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajttorta fehér csokival és eperzselévelRecept Sajttorta fehér csokival és eperzselével

ALAPANYAGOK

Alap:

250 gvajas keksz
100 golvasztott vaj

Fehér réteg:

500 glágy túró
200 gmascarpone
150 gtejföl (20%)
2 dbtojás
200 gfehér csokoládé
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálvaníliakivonat
1 ev. kanáltönkölybúzaliszt

Tetejére:

500 mlturmixolt eper
1 csomagtortazselé
Cukor vagy méz ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 22 cm átmérőjű tortaformát, sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet porrá törjük, olvasztott vajjal elkeverjük, a forma aljára nyomkodjuk.
  3. A túrót, mascarpone sajtot, tejfölt, tojást, mézet, vaníliakivonatot, lisztet egységes masszává dolgozzuk, a felolvasztott fehér csokit is belekeverjük. Rákanalazzuk a kekszes alapra, 160 fokos sütőben 55-60 percig sütjük. Alaposan kihűtjük.
  4. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, hozzáadjuk a zseléport, felforraljuk.
  5. 1 percig főzzük, levesszük a lángról, kissé kihűtjük, majd a hideg torta tetejére öntjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás