Sajttorta málnás öntettel

Minden süteménynek megvan a maga varázsa és trükkje. A sajttorta málnás öntettel alapja a vajjal elkevert darált keksz, a trükkje pedig az, hogy mind a kekszes alapot, mind pedig a krémmel megpakolt alapot megsütjük. A megsült, kihűlt sajttorta tetejére kerül a málnás öntet, amihez málnabefőttet és pudingport használtam. Ha nincs kéznél málnabefőtt, akkor természetesen friss málnával dolgozunk, ilyenkor a fél liternyi málnát vízzel felöntjük, elkeverjük a cukorral és pudingporral, majd sűrű krémet főzünk. Szerző: Janulianka

Hozzáadta:, 2.6.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajttorta málnás öntettel

Hozzávalók

Kekszes alap:
200 - 250 gvajas keksz
100 - 120 gvaj
Krém:
500 glágy túró
250 gtejföl
ízlés szerint kristálycukor
1 dbtojás
Öntet:
málnabefőtt
vanília ízű pudingpor
kristálycukor

Elkészítés menete

  1. A vajas kekszet por állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a keksszel. A kapott masszát sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőforma aljára tesszük, alaposan lenyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. A keksz mennyiségét az is meghatározza, hogy milyen vastag kekszes alapot szeretnénk. Valaki a nagyon vékonyat, valaki a nagyon vastag réteget szereti. Az sem mindegy, mekkora tortaforma, én 23 cm átmérőjűt használtam.
  2. A túrót, tejfölt, cukrot és tojást kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A cukor mennyiségét mi határozzuk meg (akár mézzel vagy nádcukorral is helyettesíthetjük).
  3. A krémet rákanalazzuk a kekszes alapra, visszatesszük a sütőbe és kb. másfél órát sütjük.
  4. fél liter málnabefőttet elkeverünk egy csomag pudingporral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral, majd sűrű pudingot főzünk.
  5. Ráöntjük a megsült és kihűlt tortára, majd hűtőszekrénybe tesszük.