Sajttorta sós karamellával, sós pereccel

Recept Sajttorta sós karamellával, sós pereccel
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a sajttorta az édes-sós kedvelőinek biztosan megdobogtatja a szívét. A sós karamell és perec az, ami igazán különlegessé teszi ezt a finomságot.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz

130 gkakaós Petit Beurre keksz
20 gsós perec
60 gvaj

Krém

500 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
2 dbtojás
2 ev. kanálbúzafinomliszt
120 gporcukor
1 evőkanálvanília paszta

Sós karamell öntet

150 gkristálycukor
70 gvaj
100 mlhabtejszín
1/2 kávéskanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kakaós kekszet és sós perecet porrá törjük. Hozzáadjuk a puha vajat, kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk. A kapott masszát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük, lenyomkodjuk.
  2. A túrót, natúr krémsajtot és tejfölt egységes krémmé keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. Belekerül a liszt, cukor és vanília paszta is. A kapott krémes alapot rákenjük a kekszes alapra, majd 160 fokon 50 percig sütjük.
  3. Sütés közben a szélét érdemes figyelni, amikor már szép aranybarna, elkészült. A megsült torta a közepén remegős lehet, de nem kell megijedni, mert hűlés közben megdermed. A sajttortát a sütőben pihentetjük legalább fél órát, félig lenyitva hagyjuk a sütő ajtaját.
  4. A karamell öntethez a cukorból karamellt készítünk. Hozzáadjuk a vajat, majd amikor a vaj már felolvadt, a tejszínt és sót is hozzáadjuk. Addig kevergetjük, amíg a karamell a tejszínben fel nem oldódik. Kihűtjük.
  5. Ezzel az öntettel öntjük nyakon a sajttortát. Ízlés szerinti mennyiséget használva. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, díszítjük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás