Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere

Recept Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere

Hozzáadta: TopPetra, 25.12.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom és egyszerű sós torta. Akár egyéb ünnepségek alatt is megállja a helyét. A tölteléket természetesen kedvünkre módosíthatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.12.2021

Kategória: Szilveszter és Újév, Ünnepek, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Spenótos tészta:

400 gfagyasztott spenót
4 dbtojás
3 ev. kanálrétesliszt
Ízlés szerint
Ízlés szerintbors
2 gerezdfokhagyma

Töltelék:

200 gcamambert
1 csokorsnidling
50 gmajonéz
150 gvaj
1 dbvöröshagyma
2 dbparadicsom
50 ggépsonka

Tetejére:

300 greszelt sajt
Ízlés szerintmajonéz
2 gerezdfokhagyma

Szükségünk lesz még:

3 dbfőtt tojás
Szükség szerinttoastkenyér

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk, a levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, zúzott fokhagymát, lisztet, sót, borsot. Eldolgozzuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd ezt is belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  2. A töltelékhez a sajtot, hagymát, paradicsomot, sonkát, snidlinget a lehető legkisebbre vágjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük.
  3. A reszelt sajtot annyi majonézzel keverjük el, hogy sűrű állagú kencét kapjunk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. A spenótos tésztát félbe vágjuk. Az egyik spenótos tésztalapra rátesszük a sűrű krém felét, erre kerül egy réteg toastkenyér. Rákenjük a maradék tölteléket, lefedjük a másik lap spenótos tésztával, majd a majonézes reszelt sajttal megkenjük. Szeletelt főtt tojással és szórt snidlinggel díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás