TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere
Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere
Recept Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.12.2021

Salátatorta – az idei Szilveszteri ünnep nagy slágere

Finom és egyszerű sós torta. Akár egyéb ünnepségek alatt is megállja a helyét. A tölteléket természetesen kedvünkre módosíthatjuk.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Spenótos tészta:

400 g
fagyasztott spenót
4 db
tojás
3 ev. kanál
rétesliszt
Ízlés szerint
Ízlés szerint
bors
2 gerezd
fokhagyma

Töltelék:

200 g
camambert
1 csokor
snidling
50 g
majonéz
150 g
vaj
1 db
vöröshagyma
2 db
paradicsom
50 g
gépsonka

Tetejére:

300 g
reszelt sajt
Ízlés szerint
majonéz
2 gerezd
fokhagyma

Szükségünk lesz még:

3 db
főtt tojás
Szükség szerint
toastkenyér
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk, a levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, zúzott fokhagymát, lisztet, sót, borsot. Eldolgozzuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd ezt is belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  2. A töltelékhez a sajtot, hagymát, paradicsomot, sonkát, snidlinget a lehető legkisebbre vágjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük.
  3. A reszelt sajtot annyi majonézzel keverjük el, hogy sűrű állagú kencét kapjunk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. A spenótos tésztát félbe vágjuk. Az egyik spenótos tésztalapra rátesszük a sűrű krém felét, erre kerül egy réteg toastkenyér. Rákenjük a maradék tölteléket, lefedjük a másik lap spenótos tésztával, majd a majonézes reszelt sajttal megkenjük. Szeletelt főtt tojással és szórt snidlinggel díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása