Sárga tetejű diós sütemény

Hozzáadta: Viki78, 4.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Édes sütemények
Igazi karácsonyi klasszikus. Diós tészta, tojássárgás gyönyörű krém a tetején – ez a sárga tetejű diós sütemény. Nálunk szinte kötelező az ünnepek alkalmával, és nagyon jól mutat a süteményes tányéron. Ráadásul nagyon gyorsan el lehet készíteni. A tésztája kellemesen puha, kiválóan illik édes likőröhoz, puncshoz, teához, de szerintem még a fűszeres forralt borhoz is. Bevallom, néha a puha tésztát kettévágom, lekvárral megkenem, összetapasztom és úgy eszem.
Hozzáadta: Viki78, 4.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Hozzávaló 48 adaghoz:
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A margarint (250 g) a porcukorral (250 g) kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót (250 g) és a lisztet (160 g). Fokozatosan hozzáadjuk a tojáshabot, majd az egész masszát jó alaposan elkeverjük.
- A tésztát kikent és liszttel beszórt, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
- 200 fokon 15 percig sütjük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának