TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Sárga tetejű diós sütemény
Sárga tetejű diós sütemény
Recept Sárga tetejű diós sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi karácsonyi klasszikus. Diós tészta, tojássárgás gyönyörű krém a tetején – ez a sárga tetejű diós sütemény. Nálunk szinte kötelező az ünnepek alkalmával, és nagyon jól mutat a süteményes tányéron. Ráadásul nagyon gyorsan el lehet készíteni. A tésztája kellemesen puha, kiválóan illik édes likőröhoz, puncshoz, teához, de szerintem még a fűszeres forralt borhoz is. Bevallom, néha a puha tésztát kettévágom, lekvárral megkenem, összetapasztom és úgy eszem.

Viki78    ·   4.12.2017

Sárga tetejű diós sütemény

Igazi karácsonyi klasszikus. Diós tészta, tojássárgás gyönyörű krém a tetején – ez a sárga tetejű diós sütemény. Nálunk szinte kötelező az ünnepek alkalmával, és nagyon jól mutat a süteményes tányéron. Ráadásul nagyon gyorsan el lehet készíteni. A tésztája kellemesen puha, kiválóan illik édes likőröhoz, puncshoz, teához, de szerintem még a fűszeres forralt borhoz is. Bevallom, néha a puha tésztát kettévágom, lekvárral megkenem, összetapasztom és úgy eszem.

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávaló 48 adaghoz:

250 g
porcukor
250 g
margarin
160 g
búzafinomliszt
250 g
darált dió
5 db
tojásfehérje
5 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
200 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A margarint (250 g) a porcukorral (250 g) kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót (250 g) és a lisztet (160 g). Fokozatosan hozzáadjuk a tojáshabot, majd az egész masszát jó alaposan elkeverjük.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 200 fokon 15 percig sütjük.
  4. Tojássárgás öntet: a tojássárgát a vaníliacukorral és porcukorral gőzfürdő felett eldolgozzuk. A krémet a forró sütemény tetejére kenjük és megvárjuk, míg megköt. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása