Sárgabarackos desszert túrós krémmel

Recept Sárgabarackos desszert túrós krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legjobb sárgabarackos édesség, amit készítettem. A kekszes alap, sajttorta, túró és gyümölcs teszi igazán ellenállhatatlanná ezt a finomságot. A túrót néha mascarpone sajttal helyettesítem, de a túró mégis könnyedebb és olcsóbb is. Ízlés és pénztárca kérdése.Szerző: LuckaZubata

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Korpusz:

160 gháztartási keksz
100 gvaj

Túrós krém:

250 gmagasabb zsírtartalmú túró
100 gnatúr krémsajt
250 mlhabtejszín
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló

Sárgabarackos öntet:

400 gsárgabarack
2 ev. kanálcukor
1 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet ledaráljuk vagy leturmixoljuk. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a por állagú keksszel. A kekszes alapot kör alakú sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  2. A natúr krémsajtot a cukorral és túróval elkeverjük. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós keverékbe, végül hozzáadjuk a vaníliacukrot is.
  3. Ezután adjuk hozzá a habfixálót, jó alaposan eldoglozzuk (akár kézi robotgépet is használhatunk), majd a kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alapra. Elegyengetjük.
  4. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, edénybe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, rászórjuk a cukrot, majd addig főzzük, amíg meg nem puhul. Leturmixoljuk, végül hozzáadjuk a zselatinport. Elkeverjük, ráöntjük a krémre és kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás