TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Sárgabarackos desszert túrós krémmel
Sárgabarackos desszert túrós krémmel
Recept Sárgabarackos desszert túrós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.4.2021

Sárgabarackos desszert túrós krémmel

Az egyik legjobb sárgabarackos édesség, amit készítettem. A kekszes alap, sajttorta, túró és gyümölcs teszi igazán ellenállhatatlanná ezt a finomságot. A túrót néha mascarpone sajttal helyettesítem, de a túró mégis könnyedebb és olcsóbb is. Ízlés és pénztárca kérdése.Szerző: LuckaZubata

Alapanyagok

Korpusz:

160 g
háztartási keksz
100 g
vaj

Túrós krém:

250 g
magasabb zsírtartalmú túró
100 g
natúr krémsajt
250 ml
habtejszín
4 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
habfixáló

Sárgabarackos öntet:

400 g
sárgabarack
2 ev. kanál
cukor
1 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet ledaráljuk vagy leturmixoljuk. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a por állagú keksszel. A kekszes alapot kör alakú sütőforma aljára tesszük, lenyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  2. A natúr krémsajtot a cukorral és túróval elkeverjük. A habtejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós keverékbe, végül hozzáadjuk a vaníliacukrot is.
  3. Ezután adjuk hozzá a habfixálót, jó alaposan eldoglozzuk (akár kézi robotgépet is használhatunk), majd a kapott krémet rákanalazzuk a kekszes alapra. Elegyengetjük.
  4. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, edénybe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, rászórjuk a cukrot, majd addig főzzük, amíg meg nem puhul. Leturmixoljuk, végül hozzáadjuk a zselatinport. Elkeverjük, ráöntjük a krémre és kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása