Sárgabarackos gombóc túrós tésztából

Recept Sárgabarackos gombóc túrós tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek :) Bár nyaraltunk, mégis meg akartam lepni a családot. Amíg ők a kertben szórakoztak, addig én nekiláttam ennek a csodás gyümölcsös finomságnak. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 glágy túró
70 gpuha vaj
70 gdara
70 gfinomliszt
1 csomagvaníliacukor
csipet
1 kv. kanálszárított citromhéj
Sárgabarack (esetleg más gyümölcs: eper, szilva)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A gyümölcs kivételével a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lehűlt tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki. Ebbe csomagoljuk bele az előkészített gyümölcsöt.
  3. A kapott kis golyókat forrásban lévő vízbe tesszük és addig kevergetjük, amíg a kis gombócok a víz felszínére nem úsznak.
  4. Ezután további 5 percig főzzük a gombócokat. Amikor megfőtt, kivesszük, félbe vágjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás