Sárgabarackos gombóc túrós tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Sárgabarack, Gombócok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek :) Bár nyaraltunk, mégis meg akartam lepni a családot. Amíg ők a kertben szórakoztak, addig én nekiláttam ennek a csodás gyümölcsös finomságnak. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Sárgabarack, Gombócok, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 glágy túró
70 gpuha vaj
70 gdara
70 gfinomliszt
1 csomagvaníliacukor
csipetsó
1 kv. kanálszárított citromhéj
Sárgabarack (esetleg más gyümölcs: eper, szilva)
- A gyümölcs kivételével a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A lehűlt tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki. Ebbe csomagoljuk bele az előkészített gyümölcsöt.
- A kapott kis golyókat forrásban lévő vízbe tesszük és addig kevergetjük, amíg a kis gombócok a víz felszínére nem úsznak.
- Ezután további 5 percig főzzük a gombócokat. Amikor megfőtt, kivesszük, félbe vágjuk, tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Meruňkové knedlíčky z tvarohového těsta.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Aprikosenknödel aus Quarkteig an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS