Sárgabarackos túrógombóc tejföllel

Recept Sárgabarackos túrógombóc tejföllel
KÜLDÖTT KÉPEK

A sárgabarackos túrógombóc ideális desszert tobbfogásos étkezésekhez, de önmagában is megállja a helyét. Mennyei ízvilág, finom, édes gyümölcs, ráadásul sütni sem kell. Az egyszerűen elkészített túrós tésztába csak bele kell csomagolni ezt a mennyei gyümölcsöt, majd pár perc alatt készre főzni. Ha pedig nincs otthon sárgabarack, akkor szilvával is megtölthetjük. Sőt, ilyet is, olyat is készíthetünk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 glágy túró (kádas)
70 gpuha vaj
70 gbúzadara
70 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
csipet só
½ dbcitrom reszelt héja
sárgabarack

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A barack kivételével a hozzávalókat elkeverjük. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Minél tovább van a hűtőszekrényben, annál jobb.
  2. A lehűtött tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított gyümölcsöt. Nekem ebből a mennyiségből, közepes barackok felhasználásával 11 golyó készült el.
  3. A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, néha megkeverjük és megvárjuk, amíg a gombócok fel nem úsznak a felszínre.
  4. Ezután még további 5 percig főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a gombócban a gyümölcs is megfőtt, akkor egyet kiveszünk és félbe vágjuk.
  5. Cukorral és vaníliacukorral elkevert tejföllel tálalom.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás