Sárgamázas kókuszos szelet

Recept Sárgamázas kókuszos szelet

Hozzáadta: Alexa96, 2.6.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A kókuszos édességeket nagyon szeretem, és gyerekkoromban anyukám is gyakran készítette a sárgamázas kókuszos szeletet. Nemcsak ünnepekre, hanem akár hétköznapokon is megesett rajtunk a szíve és megörvendeztetett minket ezzel a finomsággal. A recept nagyon egyszerű. A kakaós tészta közt lévő jó vastag kókuszos töltelék adja a lelkét a süteménynek, és a cukorral sem spóroltam. A sárga, fehér és barna rétegek pedig kinézetre is feldobják a kókuszos szeletet.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 2.6.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

350búzafinomliszt
200 gvaj
200 gporcukor
1 dbtojás
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor

Kókuszos töltelék:

6 dbtojásfehérje
250 gporcukor
250 gkókuszreszelék

Öntet:

6 dbtojás sárgája
250 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük az egyik tésztalapot. Ha nincs otthon sütőpapír, akkor a tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  3. A tésztalapra rátesszük a kókuszos tölteléket (a tojásfehérjét a porcukorral habbá dolgozzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan beledolgozzuk). A tölteléket lefedjük a másik tésztalappal, kezünkkel óvatosan kicsit rányomjuk, ezzel kinyomjuk a felesleges levegőt a töltelék és a felső tésztalap között.
  4. A felső tésztalapot villával megbökdössük (nehogy a tészta sütés közben felfújódjon), majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad.
  5. Pár perccel a sütés vége előtt a tojások sárgáját a porcukorral elkezdjük verni. Addig dolgozzuk, amíg habos nem lesz, majd rákenjük a forró süteményre. A sütőt kikapcsoljuk, de a süteményt még 5 percre visszatesszük a forró sütőbe, közben az ajtót félig lenyitjuk. Ezalatt a sárgamáz szépen kiszárad.
  6. 5 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  7. Forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük – így nem fog töredezni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás