TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sárgamázas kókuszos szelet
Sárgamázas kókuszos szelet
Recept Sárgamázas kókuszos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   2.6.2017

Sárgamázas kókuszos szelet

A kókuszos édességeket nagyon szeretem, és gyerekkoromban anyukám is gyakran készítette a sárgamázas kókuszos szeletet. Nemcsak ünnepekre, hanem akár hétköznapokon is megesett rajtunk a szíve és megörvendeztetett minket ezzel a finomsággal. A recept nagyon egyszerű. A kakaós tészta közt lévő jó vastag kókuszos töltelék adja a lelkét a süteménynek, és a cukorral sem spóroltam. A sárga, fehér és barna rétegek pedig kinézetre is feldobják a kókuszos szeletet.

Alapanyagok

Tészta:

350
búzafinomliszt
200 g
vaj
200 g
porcukor
1 db
tojás
2 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Kókuszos töltelék:

6 db
tojásfehérje
250 g
porcukor
250 g
kókuszreszelék

Öntet:

6 db
tojás sárgája
250 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük az egyik tésztalapot. Ha nincs otthon sütőpapír, akkor a tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  3. A tésztalapra rátesszük a kókuszos tölteléket (a tojásfehérjét a porcukorral habbá dolgozzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és óvatosan beledolgozzuk). A tölteléket lefedjük a másik tésztalappal, kezünkkel óvatosan kicsit rányomjuk, ezzel kinyomjuk a felesleges levegőt a töltelék és a felső tésztalap között.
  4. A felső tésztalapot villával megbökdössük (nehogy a tészta sütés közben felfújódjon), majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad.
  5. Pár perccel a sütés vége előtt a tojások sárgáját a porcukorral elkezdjük verni. Addig dolgozzuk, amíg habos nem lesz, majd rákenjük a forró süteményre. A sütőt kikapcsoljuk, de a süteményt még 5 percre visszatesszük a forró sütőbe, közben az ajtót félig lenyitjuk. Ezalatt a sárgamáz szépen kiszárad.
  6. 5 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  7. Forró vízbe mártott éles késsel felszeleteljük – így nem fog töredezni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása