Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz
Nagyon egyszerű recept, ami a gyerekkoromat idézi. Anyukám rengetegszer készítette el a szinte klasszikusnak mondható sárgarépás-borsós mártást, amivel az iskolában is elég sokszor találkoztam. Én főleg párolt és natúr húsokhoz szolgálom fel, egy kevés burgonyával, de szerintem tökéletesen illik zsemlegombóchoz és knédlihez is. Néha a legegyszerűbb receptek a legjobbak és a legfinomabbak. Szerző: Rebeka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
800 gsárgarépa
2 bögrefagyasztott borsó
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálzsír
2 ev. kanálcitromlé
1 kv. kanálőrölt fehérbors
2 ev. kanálbúzafinomliszt
ízlés szerint só, kevés kristálycukor
- A sárgarépát megtisztítjuk, hasábokra várjuk és sós vízben puhára főzzük – kb. 15 perc. A vajat és a zsírt felolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
- A hagymához hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk, majd azzal a lével öntjük fel, amiben a répát is főztük.
- A répát leszűrjük, de a főzővizet nem öntjük ki.
- A rántáshoz hozzáadjuk a leszűrt répát, cukorral, citromlével, sóval, fehérborssal ízesítjük, majd annyi levet öntünk hozzá, hogy megkapjuk az általunk kívánt sűrűséget.
- A legvégén hozzáadjuk a fagyasztott borsót, pár percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről.
- Ideális párolt és natúr húsokhoz.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zadělávaná mrkev s hráškem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Mrkva s hráškom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Groszek z marchewką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Möhren-Erbsen-Gemüse an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS