TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz
Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz
Recept Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2018

Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz

Nagyon egyszerű recept, ami a gyerekkoromat idézi. Anyukám rengetegszer készítette el a szinte klasszikusnak mondható sárgarépás-borsós mártást, amivel az iskolában is elég sokszor találkoztam. Én főleg párolt és natúr húsokhoz szolgálom fel, egy kevés burgonyával, de szerintem tökéletesen illik zsemlegombóchoz és knédlihez is. Néha a legegyszerűbb receptek a legjobbak és a legfinomabbak. Szerző: Rebeka

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok
800 g
sárgarépa
2 bögre
fagyasztott borsó
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
zsír
2 ev. kanál
citromlé
1 kv. kanál
őrölt fehérbors
2 ev. kanál
búzafinomliszt
ízlés szerint só, kevés kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sárgarépát megtisztítjuk, hasábokra várjuk és sós vízben puhára főzzük – kb. 15 perc. A vajat és a zsírt felolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
  2. A hagymához hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk, majd azzal a lével öntjük fel, amiben a répát is főztük.
  3. A répát leszűrjük, de a főzővizet nem öntjük ki.
  4. A rántáshoz hozzáadjuk a leszűrt répát, cukorral, citromlével, sóval, fehérborssal ízesítjük, majd annyi levet öntünk hozzá, hogy megkapjuk az általunk kívánt sűrűséget.
  5. A legvégén hozzáadjuk a fagyasztott borsót, pár percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről.
  6. Ideális párolt és natúr húsokhoz.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása