Sárgarépás csirkeragu

A sárgarépás csirkeragu akkor született, amikor hétfőn kinyitottam a hűtőszekrényt és megtaláltam a maradék húslevest, valamint a húslevesből kimaradt répát. Nézegettem a régi recepteket, és mivel volt otthon csirkemell, megszületett a sárgarépás csirkeragu. A fogás rendkívül egyszerű, és nagyon gyorsan elkészül. Zsemlegombóccal, knédlivel, rizzsel is tálalhatjuk, az ízesítésnek pedig csak ízlésünk szab határt.

Hozzáadta:, 19.5.2017
Kategória: Főételek
Sárgarépás csirkeragu

Hozzávalók

1 fejvöröshagyma
1-2 evőkanálfinomliszt
szükség szerint olaj
3 dbrépa
200-250 gcsirkehús (vagy akár sertéscomb)
ízlés szerint só, bors, cukor
szükség szerint zöldségleves

Elkészítés menete

  1. Lábasban megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst és karikákra vágott répát (akár borsót is tehetünk hozzá), enyhén megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés levet (levest) öntünk alá és kb. 20 percig főzzük. Ha kell, zöldséglevest öntünk alá.
  2. Végül finomliszttel sűrítjük és cukorral ízesítjük ízlésünknek megfelelően (2 evőkanál tejfölt is adhatunk hozzá).
  3. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

 Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ