TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sárgarépás csirkeragu
Sárgarépás csirkeragu
Recept Sárgarépás csirkeragu
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sárgarépás csirkeragu akkor született, amikor hétfőn kinyitottam a hűtőszekrényt és megtaláltam a maradék húslevest, valamint a húslevesből kimaradt répát. Nézegettem a régi recepteket, és mivel volt otthon csirkemell, megszületett a sárgarépás csirkeragu. A fogás rendkívül egyszerű, és nagyon gyorsan elkészül. Zsemlegombóccal, knédlivel, rizzsel is tálalhatjuk, az ízesítésnek pedig csak ízlésünk szab határt.

Babu27    ·   19.5.2017

Sárgarépás csirkeragu

A sárgarépás csirkeragu akkor született, amikor hétfőn kinyitottam a hűtőszekrényt és megtaláltam a maradék húslevest, valamint a húslevesből kimaradt répát. Nézegettem a régi recepteket, és mivel volt otthon csirkemell, megszületett a sárgarépás csirkeragu. A fogás rendkívül egyszerű, és nagyon gyorsan elkészül. Zsemlegombóccal, knédlivel, rizzsel is tálalhatjuk, az ízesítésnek pedig csak ízlésünk szab határt.

Alapanyagok
1 fej
vöröshagyma
1-2 evőkanál
finomliszt
szükség szerint olaj
3 db
répa
200-250 g
csirkehús (vagy akár sertéscomb)
ízlés szerint só, bors, cukor
szükség szerint zöldségleves
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Lábasban megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst és karikákra vágott répát (akár borsót is tehetünk hozzá), enyhén megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés levet (levest) öntünk alá és kb. 20 percig főzzük. Ha kell, zöldséglevest öntünk alá.
  2. Végül finomliszttel sűrítjük és cukorral ízesítjük ízlésünknek megfelelően (2 evőkanál tejfölt is adhatunk hozzá).
  3. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

 Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása