TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Sárgarépás-hagymás kence
Sárgarépás-hagymás kence
Recept Sárgarépás-hagymás kence
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha egy kicsit egészségesebb feltétekre vágyok, akkor főleg tavasszal és nyáron egyre gyakrabban készítem el a sárgarépás-hagymás kencét. A zöldségekkel nem spórolok, a hagymát és répát pedig a majonéz fogja össze. Én elsősorban vegán majonézt használok, ami nagyobb boltokban már kapható, de ha éppen nincs kéznél, akkor sima, vagy akár kasszikus módon otthon készített majonéz is használható. Finom magvas kenyérre kenve fogyasztom, reggelinek, vacsorának, uzsonnának is tökéletes.

Babu27    ·   26.3.2017

Sárgarépás-hagymás kence

Ha egy kicsit egészségesebb feltétekre vágyok, akkor főleg tavasszal és nyáron egyre gyakrabban készítem el a sárgarépás-hagymás kencét. A zöldségekkel nem spórolok, a hagymát és répát pedig a majonéz fogja össze. Én elsősorban vegán majonézt használok, ami nagyobb boltokban már kapható, de ha éppen nincs kéznél, akkor sima, vagy akár kasszikus módon otthon készített majonéz is használható. Finom magvas kenyérre kenve fogyasztom, reggelinek, vacsorának, uzsonnának is tökéletes.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3-4 db
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
4 ev. kanál
majonéz
1 kv. kanál
kristálycukor
bors
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy tálba beletesszük a hagymát és répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a majonézt, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan elkeverjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása