Sárgarépás-hagymás kence

Ha egy kicsit egészségesebb feltétekre vágyok, akkor főleg tavasszal és nyáron egyre gyakrabban készítem el a sárgarépás-hagymás kencét. A zöldségekkel nem spórolok, a hagymát és répát pedig a majonéz fogja össze. Én elsősorban vegán majonézt használok, ami nagyobb boltokban már kapható, de ha éppen nincs kéznél, akkor sima, vagy akár kasszikus módon otthon készített majonéz is használható. Finom magvas kenyérre kenve fogyasztom, reggelinek, vacsorának, uzsonnának is tökéletes.

Hozzáadta:, 26.3.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Recept Sárgarépás-hagymás kence

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3-4 dbsárgarépa
1 dbvöröshagyma
4 ev. kanálmajonéz
1 kv. kanálkristálycukor
bors
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. Egy tálba beletesszük a hagymát és répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a majonézt, aprított petrezselyemzölddel megszórjuk, majd alaposan elkeverjük. Jó étvágyat!