Egyszerű borsóleves
Hozzáadva: 11.11.2017
Ez a borsóleves nemcsak egyszerű, hanem nagyon gyors is. Fagyasztott borsóból készítem, amit egyszerűen fűszerezek és megfőzök. Nem kap se rántást, se más „extra” ízesítést, hanem egész egyszerűen 15 percig főzöm. Amíg a borsóleves készül, elkészítem a daragaluska – gombóc tésztáját. A gombócokat megformázom, beleteszem a forró levesbe, 5 percig főzöm, és el is készült. Jó étvágyat!
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Karfiol tócsni Schwarzwald sonkával
Hozzáadva: 11.12.2016
Újabb kísérletezésem a karfiollal. A nemrég elkészített sonkás-sajtos rakott karfiol után mindenki megnyalta a tíz ujját, most pedig egy újabb, nálunk kevésbé megszokott étellel álltam elő. Ez a karfiol tócsni Scharzwald sonkával. A receptnek több előnye is van. Ez nemcsak az íze, hanem hogy nincs benne liszt (zabpelyhes), és nagyon gyorsan elkészül. Szerencsémre ez a fogás is bejött, így a karfiolos receptek láthatatlan gyűjteménye újabb gyöngyszemmel gyarapodott.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sonkás-sajtos csirkecomb fűszeres-tartármártásos burgonyával
Hozzáadva: 19.10.2018
Ha egyszerű, mégis kiadós ételre vágyunk, akkor a sonkás-sajtos csirkecomb fűszeres-tartármártásos burgonyával igazán remek választás. A hús puha, szaftos, megbolondítva finom sonkával és füstölt sajttal, a burgonya pedig szintén minden pénzt megér! A pecsenyeléből szójaszószos mártás készítettem, ami még finomabbá, lágyabbá tette a fogást, ráadásul így egy csepp ízanyag sem veszett kárba. Szerző: Danula
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Kefires lepényke sajttal, zöldfűszerrel és fokhagymával
Hozzáadva: 9.5.2018
A ropogós, ízes lepénykék a családomat már levették a lábáról. Az íze magáért beszél, mert bizony ez a kefires lepényke jó adag sajttal, friss zöldfűszerrel és fokhagymával készül. Kívül ropog, belül puha. Természetesen töltelék nélkül is elkészíthető, egy kis olvasztott vajjal megkenve szintén pompás csemege. Akár finom, frissítő szószokat, mártogatóst is készíthetünk hozzá. Tökéletes, laktató főétel! Szerző: Triniti
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE