Sárgarépás káposztasaláta

Recept Sárgarépás káposztasaláta

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Saláták

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom saláta sós pácban. Tökéletes vasárnapi ebédhez. Bevallom, néha csak magam elé veszem és falatozom. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Saláták

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kgkáposzta
1 kgsárgarépa
1 evőkanálkristálycukor
2 evőkanál
1 lvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A káposztát és sárgarépát lereszeljük, vagy éles késsel vékonyra szeleteljük.
  2. A káposztát és sárgarépát elkeverjük, majd üvegekbe nyomkodjuk. Minél szorosabb, annál jobb.
  3. A vizet felforraljuk, kihűtjük. A kihűlt vízbe belekeverjük a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. Ezt öntjük rá az üvegben lévő zöldségre. Lefedjük.
  4. Szobahőn 3-4 napig érleljük, majd hűtőbe tesszük. Bátran fogyasztható.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás