TopReceptek.hu Köretek Sárgarépás káposztasaláta
Sárgarépás káposztasaláta
Recept Sárgarépás káposztasaláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom saláta sós pácban. Tökéletes vasárnapi ebédhez. Bevallom, néha csak magam elé veszem és falatozom. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Sárgarépás káposztasaláta

Finom saláta sós pácban. Tökéletes vasárnapi ebédhez. Bevallom, néha csak magam elé veszem és falatozom. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 kg
káposzta
1 kg
sárgarépa
1 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál
1 l
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
  1. A káposztát és sárgarépát lereszeljük, vagy éles késsel vékonyra szeleteljük.
  2. A káposztát és sárgarépát elkeverjük, majd üvegekbe nyomkodjuk. Minél szorosabb, annál jobb.
  3. A vizet felforraljuk, kihűtjük. A kihűlt vízbe belekeverjük a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik. Ezt öntjük rá az üvegben lévő zöldségre. Lefedjük.
  4. Szobahőn 3-4 napig érleljük, majd hűtőbe tesszük. Bátran fogyasztható.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása