Savanyított cékla

Recept Savanyított cékla

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Lekvárok, befőttek

KÜLDÖTT KÉPEK

A csalamádé és csemegeuborka mellett a cékla a harmadik nagy kedvencem. Igyekszem minden évben pár üveggel készíteni, hogy aztán jobbnál jobb húsos ételekhez tudjam tálalni. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Lekvárok, befőttek

ALAPANYAGOK

2,5 kgcékla
1/2 leceet (8%)
10-15 dkgfriss torma
1/4 kgkristálycukor
150 mlolaj
50 gcsalamádé fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A céklát puhára főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Szeletelhetjük vagy kockára is vághatjuk, ízlés dolga.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt tormát, hozzáadjuk az olajat, csalamádé fűszerkeveréket, ecetet, cukrot, alaposan elkeverjük.
  3. Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.
  4. Az üvegeket lefedjük, 15 percig dunsztoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás