TopReceptek.hu Köretek Savanyított cékla
Savanyított cékla
Recept Savanyított cékla
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csalamádé és csemegeuborka mellett a cékla a harmadik nagy kedvencem. Igyekszem minden évben pár üveggel készíteni, hogy aztán jobbnál jobb húsos ételekhez tudjam tálalni. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Savanyított cékla

A csalamádé és csemegeuborka mellett a cékla a harmadik nagy kedvencem. Igyekszem minden évben pár üveggel készíteni, hogy aztán jobbnál jobb húsos ételekhez tudjam tálalni. Szerző: Triniti

Alapanyagok
2,5 kg
cékla
1/2 l
eceet (8%)
10-15 dkg
friss torma
1/4 kg
kristálycukor
150 ml
olaj
50 g
csalamádé fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A céklát puhára főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Szeletelhetjük vagy kockára is vághatjuk, ízlés dolga.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt tormát, hozzáadjuk az olajat, csalamádé fűszerkeveréket, ecetet, cukrot, alaposan elkeverjük.
  3. Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.
  4. Az üvegeket lefedjük, 15 percig dunsztoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása