Nem kell hozzá sok hozzávaló, de a bab és a tejföl azért elengedhetetlen. A hozzávalókat elkeverjük, kedvünkre ízesítjük, és már kész is a bableves.
Nem kell hozzá sok hozzávaló, de a bab és a tejföl azért elengedhetetlen. A hozzávalókat elkeverjük, kedvünkre ízesítjük, és már kész is a bableves.
Tippek az elkészítéshez
- a főzési időt le tudjuk rövidíteni, ha konzervbabot használunk, vagy a száraz babot már előző este beáztatjuk.
- A leves sűrűségét is mi állítjuk be. Az állagán tejjel vagy liszttel tudunk változtatni: a tej hígít, a liszt sűrűsít.
- A leves fűszerpaprikával is feldobható, de a fokhagyma és sárgarépa is nagyon jól áll neki.
- A levest tejföllel is tálalhatjuk, kenyeret is adhatunk hozzá. A leves nagyon telít, főleg ezekkel a kiegészítőkkel.
- Ha netán túl sok ecetet adtunk a leveshez, cukorral lehet javítani a savanyúságon.
- Kapor helyett friss petrezselyemzöldet vagy újhagymát is használhatunk.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak