TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Savanyú gombaleves szárított gombából.
Savanyú gombaleves szárított gombából.
Recept Savanyú gombaleves szárított gombából.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finomság a javából! A gomba levesnek mindig tökéletes, de a klasszikus változat mellett savanyú testvérét is érdemes kipróbálni.

TopPetra TopPetra    ·   19.8.2023

Savanyú gombaleves szárított gombából.

Finomság a javából! A gomba levesnek mindig tökéletes, de a klasszikus változat mellett savanyú testvérét is érdemes kipróbálni.

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 ml
savanyú káposzta leve
500 ml
víz
5 gerezd
fokhagyma
4-5 marék
szárított gomba
2 db
babérlevél
5-7 db
egész bors
250 ml
főzőtejszín
1 evőkanál
sertészsír
1 db
vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
ecet
ízlés szerint
kristálycukor
sűrítéshez
liszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A gombát, szeletelt hagymát, zsírt edénybe tesszük, vízzel felöntjük (addig, amíg ellepi a gombát és hagymát), majd addig főzzük, amíg a víz már majdnem elpárolgott. Ez kb. 30 perc.
  2. A káposztalevet, vizet, babérlevelet, 3 gerezd fokhagymát és borsot edénybe tesszük, felforraljuk. 10 perc forrás után a fűszereket eltávolítjuk (fokhagyma, bors, babérlevél).
  3. A maradék két fokhagymát zúzzuk, hozzáadjuk a leveshez.
  4. Pár percig forraljuk, majd liszttel ízlés szerint sűrítjük.
  5. Végül a gombát és tejszínt is hozzáadjuk. Elkeverjük, egyet rottyantunk rajta
  6. Sóval, cukorral, ecettel ízesítjük. Kenyérrel és pirított hagymával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása