Savanyú gombamártás
Egyiik kedvenc gombaétele a savanyú gombamártás. Mivel odavagyok a gombáért, sokszor önmagában is fogyasztom, például knédlivel, vagy mint a főzelékeket, megszórva egy kis pörkölttel vagy pörköltszafttal. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése végtelenül egyszerű. Én a gombát először megfőzöm, és ha a mártásom túl sűrű, akkor ezzel a gombás vízzel szoktam hígítani. Egyszerű, sokoldalú fogás.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 14.4.2017
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 kgfriss csiperkegomba szeletelve
1 dbgombás leveskocka
1 dbnagy fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
világos rántás
tejföl
ízlés szerint ecet
- A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Amennyiben nincs, gombás fűszerkeveréket használunk (nagyobb boltokban kapható).
- További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Houbová smetanová omáčka na kyselo.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hubová smotanová omáčka na kyslo.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS