Savanyú gombamártás

Egyiik kedvenc gombaétele a savanyú gombamártás. Mivel odavagyok a gombáért, sokszor önmagában is fogyasztom, például knédlivel, vagy mint a főzelékeket, megszórva egy kis pörkölttel vagy pörköltszafttal. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése végtelenül egyszerű. Én a gombát először megfőzöm, és ha a mártásom túl sűrű, akkor ezzel a gombás vízzel szoktam hígítani. Egyszerű, sokoldalú fogás.

Hozzáadta:, 14.4.2017
Kategória: Főételek
Recept Savanyú gombamártás

Hozzávalók

1 kgfriss csiperkegomba szeletelve
1 dbgombás leveskocka
1 dbnagy fej vöröshagyma
ízlés szerint só, bors
világos rántás
tejföl
ízlés szerint ecet

Elkészítés menete

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Amennyiben nincs, gombás fűszerkeveréket használunk (nagyobb boltokban kapható).
  3. További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Forrás: Vaření a pečení s radostí