Savanyú káposztás bableves
A savanyú káposztás bablevest nemcsak a savanykás íz tesz felejthetetlenné, hanem az ínycsiklandó füstölt hús is, ami elengedhetetlen kelléke ennek a laktató levesnek. Hideg napokon előszeretettel készítem, és akár több napig is képes vagyok fogyasztani. A babot nem áztattam, hanem simán babkonzervet használtam, és nemes egyszerűséggel a levével eyütt hozzáadtam a leveshez.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 10.11.2017
Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
400 gbab (konzerv)
3 dbburgonya
1 dbfüstölt húsos csont (pl. oldalas)
200 gsavanyú káposzta
15 gszárított fafülgomba
3 dbbabérlevél
3 szembors
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 gerezdfokhagyma
őrölt édes pirospaprika
majoránna
só
- A megmosott, meghámozott és felkockázott burgonyát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, beletesszük a füstölt húst, majd elkezdjük főzni. Egy másik edényben feltesszük főni a savanyú káposztát és a gombát (a gombát előtte vízbe áztatjuk, és a vízzel együtt adjuk hozzá a káposztához). Borssal és babérlevéllel ízesítjük.
- Miután a burgonya puhára főtt és a füstölt hús ízét is átvette, hozzáadjuk a babot (levével együtt) és a gombás savanyúkáposztát. Elkeverjük, és elkezdjük együtt főzni.
- A húst kivesszük a levesből és leszedjük a csontról, majd a húst visszatesszük a levesbe, Az olajból, lisztből és pirospaprikából rántást készítünk, kevés hideg vizet adunk hozz, majd beledolgozzuk a levesbe. Fokhagymával és majoránnával ízesítjük. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS