Savanyú leves Nadi módra
Savanykás ízvilág, füstölt húst. Két isteni ízvilág, ami együtt szerintem még jobb. Főleg akkor, ha az egy jó forró leves. Szerző: Nada I
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
kevészsír
1 dbvöröshagyma
4 dbbabérlevél
10 dbszegfűbors
Ízlés szerintsó
Ízlés szerintőrölt bors
Ízlés szerintecet
150 mlhabtejszín
300 gfüstölt hús vagy füstölt kolbász
Héjában főtt burgonya
3 ev. kanálbúzafinomliszt
- A füstölt húst puhára főzzük. A húst kivesszük, a főzőlevet félretesszük.
- Az apróra vágott hagymát zsíron lepirítjuk, közben hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot is. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, majd a füstölt hús főzőlevével felöntjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk és borsozzuk, ecettel savanyítjuk.
- Kis lángon kb. 20 percig főzzük. Szükség szerint vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekre vágott burgonyát.
- A végén hozzáadjuk a füstölt húst is, majd tálaljuk.
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kyseláky podle Nadi.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS