Savanyú leves Nadi módra

Recept Savanyú leves Nadi módra

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Savanykás ízvilág, füstölt húst. Két isteni ízvilág, ami együtt szerintem még jobb. Főleg akkor, ha az egy jó forró leves. Szerző: Nada I

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

kevészsír
1 dbvöröshagyma
4 dbbabérlevél
10 dbszegfűbors
Ízlés szerint
Ízlés szerintőrölt bors
Ízlés szerintecet
150 mlhabtejszín
300 gfüstölt hús vagy füstölt kolbász
Héjában főtt burgonya
3 ev. kanálbúzafinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A füstölt húst puhára főzzük. A húst kivesszük, a főzőlevet félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát zsíron lepirítjuk, közben hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot is. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, majd a füstölt hús főzőlevével felöntjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk és borsozzuk, ecettel savanyítjuk.
  4. Kis lángon kb. 20 percig főzzük. Szükség szerint vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekre vágott burgonyát.
  5. A végén hozzáadjuk a füstölt húst is, majd tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás