TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Savanyú leves Nadi módra
Savanyú leves Nadi módra
Recept Savanyú leves Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Savanyú leves Nadi módra

Savanykás ízvilág, füstölt húst. Két isteni ízvilág, ami együtt szerintem még jobb. Főleg akkor, ha az egy jó forró leves. Szerző: Nada I

Alapanyagok
kevés
zsír
1 db
vöröshagyma
4 db
babérlevél
10 db
szegfűbors
Ízlés szerint
Ízlés szerint
őrölt bors
Ízlés szerint
ecet
150 ml
habtejszín
300 g
füstölt hús vagy füstölt kolbász
Héjában főtt burgonya
3 ev. kanál
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A füstölt húst puhára főzzük. A húst kivesszük, a főzőlevet félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát zsíron lepirítjuk, közben hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot is. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, majd a füstölt hús főzőlevével felöntjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk és borsozzuk, ecettel savanyítjuk.
  4. Kis lángon kb. 20 percig főzzük. Szükség szerint vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekre vágott burgonyát.
  5. A végén hozzáadjuk a füstölt húst is, majd tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása