Seherezádé álma szelet

Már magam sem tudom, mikor találtam rá a süteményre, de amint megláttam, rögtön szimpatikus lett. Kipróbáltam, és nagyon is jól tettem! A tésztával és a krémmel is nagyon könnyű dolgozni, a kávéba mártott piskóta pedig még élvezetesebbé tette. Aki szereti a lágy, vaníliás krémet, a puha tésztát és a kávés ízvilágot, annak főnyeremény a Seherezádé álma szelet! A kávét egy csipet rummal is meg lehet bolondítani. Szerző: Marta

Hozzáadta:admin, 11.4.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Seherezádé álma szelet

Hozzávalók

Tészta:
10 ev. kanálolvasztott margarin
200 grétesliszt
200 gporcukor
6 gsütőpor
4 dbtojás
10 ev. kanálmeleg víz
Krém:
200 gkristálycukor
3 db vanília ízű pudingpor
750 mltej
800 ml tejföl
1 csomagpiskóta
baracklekvár
kakaó
kávé
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 10 evőkanál meleg vizet, a 10 evőkanál olvasztott margarint, a sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és krémesre keverjük.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, erre visszük rá a krém felét. A krémre rátesszük a kávéba mártott piskótát, majd lefedjük a maradék krémmel.
  5. Vékony réteg tejszínhabbal megkenjük, kakaóval megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.