TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Seherezádé álma szelet
Seherezádé álma szelet
Recept Seherezádé álma szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már magam sem tudom, mikor találtam rá a süteményre, de amint megláttam, rögtön szimpatikus lett. Kipróbáltam, és nagyon is jól tettem! A tésztával és a krémmel is nagyon könnyű dolgozni, a kávéba mártott piskóta pedig még élvezetesebbé tette. Aki szereti a lágy, vaníliás krémet, a puha tésztát és a kávés ízvilágot, annak főnyeremény a Seherezádé álma szelet! A kávét egy csipet rummal is meg lehet bolondítani. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   11.4.2018

Seherezádé álma szelet

Már magam sem tudom, mikor találtam rá a süteményre, de amint megláttam, rögtön szimpatikus lett. Kipróbáltam, és nagyon is jól tettem! A tésztával és a krémmel is nagyon könnyű dolgozni, a kávéba mártott piskóta pedig még élvezetesebbé tette. Aki szereti a lágy, vaníliás krémet, a puha tésztát és a kávés ízvilágot, annak főnyeremény a Seherezádé álma szelet! A kávét egy csipet rummal is meg lehet bolondítani. Szerző: Marta

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

10 ev. kanál
olvasztott margarin
200 g
rétesliszt
200 g
porcukor
6 g
sütőpor
4 db
tojás
10 ev. kanál
meleg víz

Krém:

200 g
kristálycukor
3 db
vanília ízű pudingpor
750 ml
tej
800 ml
tejföl
1 csomag
piskóta
baracklekvár
kakaó
kávé
tejszínhab díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 10 evőkanál meleg vizet, a 10 evőkanál olvasztott margarint, a sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és krémesre keverjük.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, erre visszük rá a krém felét. A krémre rátesszük a kávéba mártott piskótát, majd lefedjük a maradék krémmel.
  5. Vékony réteg tejszínhabbal megkenjük, kakaóval megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása