TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Serpenyős császármorzsa
Serpenyős császármorzsa
Recept Serpenyős császármorzsa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.10.2022

Serpenyős császármorzsa

A császármorzsa nem egy különleges recept, mégis nagyon-nagyon finom. Mi jó sok lekvárral fogyasztjuk, de vannak, akik túróval, esetleg mákkal vagy dióval eszik. Ez a válrotaz most serpenyőben készült. Szerző: Addy

Alapanyagok
2 db
tojássárga
2 evőkanál
kristálycukor
1/4 l
tej
12,5 dkg
rétesliszt
csipet
2 db
tojásfehérje
Porcukor szóráshoz
Fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral, sóval, tej felével felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet, majd a 2 tojásfehérjéből készített tojáshabot is beleforgatjuk.
  2. Olajjal kikent serpenyőbe tesszük, mintha omlettet sütnénk, majd a megsült tésztát villával szaggatjuk.
  3. Tányérra tesszük, porcukorral és fahéjjal megszórjuk.
  4. Ízlés szerint lekvárral vagy túróval, esetleg dióval, mákkal fogyasztjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása