Serpenyős tésztalepény kenyér helyett

Nem igazán vagyok kenyérkészítő zseni. Megpróbálkozok vele, de sajnos nem mindig úgy sikerül, ahogy én azt elképzelem. Hogy azért egy kis sikerélményem is legyen, kenyér helyett sokszor készítem a serpenyős tésztalepényt, amit kenyér helyett használok. Bármilyen feltét jöhet rá: a megsült korongokat, lepényeket akár májkrémmel vagy vajkrémmel is megkenhetjük, jöhet rá a sonka és a zöldség, és kész a laktató szendvics. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 22.3.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Serpenyős tésztalepény kenyér helyett

Hozzávalók

1 bögre = 200 ml
1 bögrelangyos víz
4 bögrefinomliszt
1 bögrenatúr joghurt
1/2 kv. kanál
1/2 csomagélesztő (vagy 1 csomag szárított élesztő)

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a friss élesztőt vagy szárított élesztőt, a sót, a natúr joghurtot, végül elkezdjük hozzáönteni a vizet.
  2. Tészta állagúra dolgozzuk. Ha a tészta túlságosan ragad, akkor adhatunk hozzá még vizet. Lefedjük, meleg helyen legalább egy órát kelesztjük – ezidő alatt kétszeresére kel.
  3. A megkelt tésztát kisebb adagokra szedjük. Ezekből az adagokból formázzuk meg a kis cipókat, majd a cipókból a lepénykéket.
  4. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük.
  5. Reszelt sajttal, ketchuppal, tejföllel, majonézzel, vagy bármi más feltéttel tálalhatjuk.