Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve

A recept nevében minden benne van! Laktató, ízes, íncsiklandó, szaftos fogás, ami a legnagyobb ínyenceket is leveszi a lábáról. Ezt nem is csodálom, mert a jó kis steak fűszerkeverékkel megkent csontos hússzeleteket egy napot pihentettem a hűtőben, így az ízek tökéletesen átjárták. A leporított csontos húst gazdag hagymaágyon sütöttem tökéletesre, amit először sörrel, majd alaplével öntöttem fel. A sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve amilyen egyszerű, olyan finom! Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 13.5.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve

Hozzávalók

2x 200 gsertés tarja szelet csontosan
1 ev. kanálsteak fűszerkeverék (bors, fokhagyma, petrezselyem dominált az ízében)
2 ev. kanálolaj
2 dbnagy vöröshagyma
200 mlvilágos sör
50 mlvíz vagy alaplé
1 ev. kanálzsír

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket olajjal meglocsoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az így előkészített húst egy napra (de legalább egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt megsütnénk, a húst kivesszük a hűtőből és addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, a fűszeres hűsszeletek mindkét oldalát 3 percig pirítjuk.
  2. Egy kisebb tepsi alját a zsírral kikenjük, rátesszük az egyik felszeletelt vöröshagymát. A hagymaágyra tesszük rá a hússzeleteket, majd a másik felszeletelt vöröshagymával letakarjuk. Sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük.
  3. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább egy órát sütjük.
  4. Ezután az alufóliát levesszük a tepsiről, egy kevés vízzel vagy alaplével felöntjük és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hús szép színt nem kap, a felöntött húslé pedig el nem párolog.
  5. Miután elkészült, süt burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem