Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve
A recept nevében minden benne van! Laktató, ízes, íncsiklandó, szaftos fogás, ami a legnagyobb ínyenceket is leveszi a lábáról. Ezt nem is csodálom, mert a jó kis steak fűszerkeverékkel megkent csontos hússzeleteket egy napot pihentettem a hűtőben, így az ízek tökéletesen átjárták. A leporított csontos húst gazdag hagymaágyon sütöttem tökéletesre, amit először sörrel, majd alaplével öntöttem fel. A sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve amilyen egyszerű, olyan finom! Szerző: Rebeka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2x 200 gsertés tarja szelet csontosan
1 ev. kanálsteak fűszerkeverék (bors, fokhagyma, petrezselyem dominált az ízében)
2 ev. kanálolaj
2 dbnagy vöröshagyma
200 mlvilágos sör
50 mlvíz vagy alaplé
1 ev. kanálzsír
- A hússzeleteket olajjal meglocsoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az így előkészített húst egy napra (de legalább egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt megsütnénk, a húst kivesszük a hűtőből és addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, a fűszeres hűsszeletek mindkét oldalát 3 percig pirítjuk.
- Egy kisebb tepsi alját a zsírral kikenjük, rátesszük az egyik felszeletelt vöröshagymát. A hagymaágyra tesszük rá a hússzeleteket, majd a másik felszeletelt vöröshagymával letakarjuk. Sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük.
- 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább egy órát sütjük.
- Ezután az alufóliát levesszük a tepsiről, egy kevés vízzel vagy alaplével felöntjük és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hús szép színt nem kap, a felöntött húslé pedig el nem párolog.
- Miután elkészült, süt burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS