TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve
Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve
Recept Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A recept nevében minden benne van! Laktató, ízes, íncsiklandó, szaftos fogás, ami a legnagyobb ínyenceket is leveszi a lábáról. Ezt nem is csodálom, mert a jó kis steak fűszerkeverékkel megkent csontos hússzeleteket egy napot pihentettem a hűtőben, így az ízek tökéletesen átjárták. A leporított csontos húst gazdag hagymaágyon sütöttem tökéletesre, amit először sörrel, majd alaplével öntöttem fel. A sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve amilyen egyszerű, olyan finom! Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   13.5.2018

Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve

A recept nevében minden benne van! Laktató, ízes, íncsiklandó, szaftos fogás, ami a legnagyobb ínyenceket is leveszi a lábáról. Ezt nem is csodálom, mert a jó kis steak fűszerkeverékkel megkent csontos hússzeleteket egy napot pihentettem a hűtőben, így az ízek tökéletesen átjárták. A leporított csontos húst gazdag hagymaágyon sütöttem tökéletesre, amit először sörrel, majd alaplével öntöttem fel. A sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve amilyen egyszerű, olyan finom! Szerző: Rebeka

25 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2x 200 g
sertés tarja szelet csontosan
1 ev. kanál
steak fűszerkeverék (bors, fokhagyma, petrezselyem dominált az ízében)
2 ev. kanál
olaj
2 db
nagy vöröshagyma
200 ml
világos sör
50 ml
víz vagy alaplé
1 ev. kanál
zsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A hússzeleteket olajjal meglocsoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az így előkészített húst egy napra (de legalább egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt megsütnénk, a húst kivesszük a hűtőből és addig pihentetjük, amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, a fűszeres hűsszeletek mindkét oldalát 3 percig pirítjuk.
  2. Egy kisebb tepsi alját a zsírral kikenjük, rátesszük az egyik felszeletelt vöröshagymát. A hagymaágyra tesszük rá a hússzeleteket, majd a másik felszeletelt vöröshagymával letakarjuk. Sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük.
  3. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és legalább egy órát sütjük.
  4. Ezután az alufóliát levesszük a tepsiről, egy kevés vízzel vagy alaplével felöntjük és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hús szép színt nem kap, a felöntött húslé pedig el nem párolog.
  5. Miután elkészült, süt burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása