Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással

Recept Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással

Hozzáadta: Aladár, 8.8.2017

Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem a leleményességet, és néha a konyhában is előfordul, hogy a random talált alapanyagokból próbálok valami finomat főzni. A legutóbbi ilyen alkalommal született meg a sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással. Megkívántam a szaftos sertéscombot és munkából hazajövet meg is vettem az egy kiló húst, otthon pedig nekiláttam a főzésnek. A fűszerek, hagyma és kecsap nálam mindig van, a folyékony ételízesítőt pedig a legutóbbi konyhai kísérletezésem során vásároltam meg (ha csak szójaszósz lett volna otthon, akkor azt használtam volna). Az eredmény pedig egy igazán fűszeres, puhára főtt szaftos sertéscomb, kitűnő mártással.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Aladár, 8.8.2017

Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgsertéscomb
1 dbvöröshagyma
250 gfagyasztott zöldség
1 pohár(kb. 150 ml) kecsap
olaj
bors
ételízesítő
oregánó
Maggi Würze – folyékony ételízesítő

Sűrítéshez:

liszt
víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéscombot felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, ha kell, ételízesítővel ízesítjük, oregánóval megszórjuk. Lefedjük, majd fél órát pároljuk.
  2. Fél óra elteltével hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, pár percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a kecsapot, a folyékony ételízesítőt (1-2 evőkanál), vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Miután a hús megpuhult, liszttel besűrítjük, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás