Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással

Szeretem a leleményességet, és néha a konyhában is előfordul, hogy a random talált alapanyagokból próbálok valami finomat főzni. A legutóbbi ilyen alkalommal született meg a sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással. Megkívántam a szaftos sertéscombot és munkából hazajövet meg is vettem az egy kiló húst, otthon pedig nekiláttam a főzésnek. A fűszerek, hagyma és kecsap nálam mindig van, a folyékony ételízesítőt pedig a legutóbbi konyhai kísérletezésem során vásároltam meg (ha csak szójaszósz lett volna otthon, akkor azt használtam volna). Az eredmény pedig egy igazán fűszeres, puhára főtt szaftos sertéscomb, kitűnő mártással.

Hozzáadta:, 8.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgsertéscomb
1 dbvöröshagyma
250 gfagyasztott zöldség
1 pohár(kb. 150 ml) kecsap
olaj
bors
ételízesítő
oregánó
Maggi Würze – folyékony ételízesítő
Sűrítéshez:
liszt
víz

Elkészítés menete

  1. A sertéscombot felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, ha kell, ételízesítővel ízesítjük, oregánóval megszórjuk. Lefedjük, majd fél órát pároljuk.
  2. Fél óra elteltével hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, pár percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a kecsapot, a folyékony ételízesítőt (1-2 evőkanál), vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Miután a hús megpuhult, liszttel besűrítjük, ízlés szerint tovább fűszerezzük.