Sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással
Szeretem a leleményességet, és néha a konyhában is előfordul, hogy a random talált alapanyagokból próbálok valami finomat főzni. A legutóbbi ilyen alkalommal született meg a sertéscomb rizzsel, fűszeres mártással. Megkívántam a szaftos sertéscombot és munkából hazajövet meg is vettem az egy kiló húst, otthon pedig nekiláttam a főzésnek. A fűszerek, hagyma és kecsap nálam mindig van, a folyékony ételízesítőt pedig a legutóbbi konyhai kísérletezésem során vásároltam meg (ha csak szójaszósz lett volna otthon, akkor azt használtam volna). Az eredmény pedig egy igazán fűszeres, puhára főtt szaftos sertéscomb, kitűnő mártással.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgsertéscomb
1 dbvöröshagyma
250 gfagyasztott zöldség
1 pohár(kb. 150 ml) kecsap
olaj
só
bors
ételízesítő
oregánó
Maggi Würze – folyékony ételízesítő
Sűrítéshez:
liszt
víz
- A sertéscombot felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, ha kell, ételízesítővel ízesítjük, oregánóval megszórjuk. Lefedjük, majd fél órát pároljuk.
- Fél óra elteltével hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, pár percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a kecsapot, a folyékony ételízesítőt (1-2 evőkanál), vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
- Miután a hús megpuhult, liszttel besűrítjük, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS