Sertéshús burgonyaknédlivel és spenóttal
Egyik nagy kedvencem. Imádom a spenótot, ehhez a recepthez pedig kifejezetten nagyon illik.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2022
Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Knédli:
1 kgfőtt burgonya
2 dbtojás
2 teáskanálsó
100 gbúzadara
100 grétesliszt
Kell még:
sertéscomb
zsír
vöröshagyma
fokhagyma
spenót
- A főtt burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a darát és lisztet. Sózzuk, a tojást ráütjük, tésztává dolgozzuk. Ha kell, akkor adhatunk még hozzá kevés lisztet vagy akár keményítőt.
- Knédlit formázunk, fóliába csomagoljuk, jó alaposan mindkét végét lezárjuk, majd forrásban lévő vízben 30 percig főzzük.
- Az egyben lévő húst alaposan sózzuk, vagy szeletekre vágjuk és így sózzuk. A vöröshagymát kockázzuk, zsíron megpirítjuk, majd a szeletelt fokhagymát is rászórjuk. Pár percig együtt pirítjuk. A hús minden oldalát ezen a hagymás alapon lepirítjuk. Ezután 2-3 dl vízzel vagy alaplével felöntjük, ízlés szerint még fűszerezzük, lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük. Kb. 1 órát sütjük, közben, ha kell, a vizet pótoljuk. 1 óra elteltével a fedelet levesszük, így sütjük 10-15 percet.
- Ha kevés alatta a húslé, akkor kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk, ezzel locsoljuk meg a húst tálalás előtt.
- A spenótot kevés fokhagymával megfonnyasztjuk, pürésítjük (ha spenótlevelet használunk).
- A húst knédlivel és spenóttal tálaljuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřová pečeně s br. knedlíčkem a špenátkem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS