Sertéshús burgonyaknédlivel és spenóttal

Recept Sertéshús burgonyaknédlivel és spenóttal

Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyik nagy kedvencem. Imádom a spenótot, ehhez a recepthez pedig kifejezetten nagyon illik.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Knédli:

1 kgfőtt burgonya
2 dbtojás
2 teáskanál
100 gbúzadara
100 grétesliszt

Kell még:

sertéscomb
zsír
vöröshagyma
fokhagyma
spenót

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A főtt burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a darát és lisztet. Sózzuk, a tojást ráütjük, tésztává dolgozzuk. Ha kell, akkor adhatunk még hozzá kevés lisztet vagy akár keményítőt.
  2. Knédlit formázunk, fóliába csomagoljuk, jó alaposan mindkét végét lezárjuk, majd forrásban lévő vízben 30 percig főzzük.
  3. Az egyben lévő húst alaposan sózzuk, vagy szeletekre vágjuk és így sózzuk. A vöröshagymát kockázzuk, zsíron megpirítjuk, majd a szeletelt fokhagymát is rászórjuk. Pár percig együtt pirítjuk. A hús minden oldalát ezen a hagymás alapon lepirítjuk. Ezután 2-3 dl vízzel vagy alaplével felöntjük, ízlés szerint még fűszerezzük, lefedjük, 180 fokos sütőbe tesszük. Kb. 1 órát sütjük, közben, ha kell, a vizet pótoljuk. 1 óra elteltével a fedelet levesszük, így sütjük 10-15 percet.
  4. Ha kevés alatta a húslé, akkor kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk, ezzel locsoljuk meg a húst tálalás előtt.
  5. A spenótot kevés fokhagymával megfonnyasztjuk, pürésítjük (ha spenótlevelet használunk).
  6. A húst knédlivel és spenóttal tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás