TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sertéshúsleves
Sertéshúsleves
Recept Sertéshúsleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nincs is jobb egy jó nagy tál gőzölgő húslevesnél vasárnap este. Ez a verzió jó sok csonttal, kevesebb hússal készült, persze a szükséges zöldségekkel. Szerző: Roseangel

TopPetra TopPetra    ·   7.2.2021

Sertéshúsleves

Nincs is jobb egy jó nagy tál gőzölgő húslevesnél vasárnap este. Ez a verzió jó sok csonttal, kevesebb hússal készült, persze a szükséges zöldségekkel. Szerző: Roseangel

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
sertéscsont
Ízlés szerint csontos sertéshús
3 db
sárgarépa
1 db
zeller
1 db
fehérrépa
Ízlés szerint burgonya, karalábé, káposzta vagy káposztalevél, vöröshagyma, fokhagyma...
bors
babérlevél
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csontot és húst megmossuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhult. Főzés közben a habot eltávolítjuk.
  3. Amikor a hús már megpuhult, a csontot és húst eltávolítjuk, a húst levesszük a csontról és visszatesszük a levesbe.
  4. A leveshez hozzáadjuk a zöldségeket. Én le is szoktam reszelni.
  5. Amikor a zöldség már puha, megkóstoljuk, ízesítjük, további 10 percig főzzük.
  6. Kedvenc levesbetétünkkel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása