Sertéshúsleves

Recept Sertéshúsleves

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Sertéshúsleves, Legjobb levesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Nincs is jobb egy jó nagy tál gőzölgő húslevesnél vasárnap este. Ez a verzió jó sok csonttal, kevesebb hússal készült, persze a szükséges zöldségekkel. Szerző: Roseangel

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021

Kategória: Levesek, Főétkezések, Ebéd, Sertéshúsleves, Legjobb levesek

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgsertéscsont
Ízlés szerint csontos sertéshús
3 dbsárgarépa
1 dbzeller
1 dbfehérrépa
Ízlés szerint burgonya, karalábé, káposzta vagy káposztalevél, vöröshagyma, fokhagyma...
bors
babérlevél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csontot és húst megmossuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, majd addig főzzük, amíg a hús meg nem puhult. Főzés közben a habot eltávolítjuk.
  3. Amikor a hús már megpuhult, a csontot és húst eltávolítjuk, a húst levesszük a csontról és visszatesszük a levesbe.
  4. A leveshez hozzáadjuk a zöldségeket. Én le is szoktam reszelni.
  5. Amikor a zöldség már puha, megkóstoljuk, ízesítjük, további 10 percig főzzük.
  6. Kedvenc levesbetétünkkel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás