TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sertésmáj ropogós dióbundában és kuszkusszal
Sertésmáj ropogós dióbundában és kuszkusszal
Recept Sertésmáj ropogós dióbundában és kuszkusszal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.1.2021

Sertésmáj ropogós dióbundában és kuszkusszal

Sose hittem volna, hogy valaha húst vagy májat só nélkül készítek. És mégis, megtörtént a csoda, a végeredmény pedig fantasztikus lett. Persze a só nélkül készült májat bőven ellensúlyozta a pikánsra és sósra készített kuszkusz. Szerző: Izabelka

10 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
sertésmáj
Csipet őrölt bors
8 ev. kanál
aprított dió
1 ev. kanál
reszelt sajt
1 ev. kanál
zsemlemorzsa
1 db
tojás
2 ev. kanál
sertérzsír
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
finomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sertésmájat megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Mindkét oldalát borssal megszórjuk – a sót ebben a lépésben elhagyjuk.
  2. A diót késsel durvára aprítjuk. Elkeverjük a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal. A májat lisztbe forgatjuk, utána tojásba, majd pedig a diós-sajtos keverékbe.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk. A májat készre sütjük.
  4. Mivel sót nem használtam, a kuszkuszt sóztam bőven. HA szeretnénk, akkor mártást is készíthetünk hozzá.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása