Sajtos-fűszeres burgonya – a tökéletes falat
Hozzáadva: 28.9.2019
Kéne egy kis nassolnivaló, harapnivaló? Akkor érdemes körbenézni az éléskamrában és elkészíteni saját verziónkat. Nálunk nagyon nagy kedvence a sajtos-fűszeres burgonya. Semmi titok nincs a receptben, az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a burgonyát lehetőség szerint hasonló méretűek legyenek. A trükk pedig az, hogy a sajtot és fűszereket az olvasztott vajjal kikent tepsi aljára szórjuk, és erre kerül a félbe vágott burgonya. Szerző: Triniti
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Joghurtos burgonya
Hozzáadva: 27.2.2017
A joghurtos burgonya fantasztikus török köret, amit a joghurton kívül a finomabbnál finomabb fűszerek keveréke tesz ellenállhatatlanná. Egyszerű, mégis rendkívül finom, ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ha valaki szereti a pikáns ízeket, akkor csípős paprikára is lecserélheti az őrölt édes pirospaprikát. Fontos, hogy a sütő jó meleg legyen, mikor a joghurtos burgonya bekerül a sütőbe. Én ropogósan szeretem, és néha önmagában fogyasztom. Annyira finom, hogy még hús se kell hozzá.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Csirkemelles nudlisaláta
Hozzáadva: 10.2.2017
A tésztasaláta szerintem egy olyan étel, amit szinte lehetetlen elrontani. Legyen szó bármilyen tésztáról, igazi finomság varázsolható belőle. Nekem a fagyasztó alján lapult egy adag fagyasztott nudli, és úgy döntöttem, most ebből varázsolok vacsorát. Így született meg a csirkemelles nudlisaláta. Az elkészítése tényleg nagyon gyors, a nudlinak kb. 5 perc kell, a fűszeres csirkének 10-15 perc, a zöldségeket pedig pár perc felszeletelni. A végeredmény egy nagyon finom, gyors és laktató étel. Legközelebb, ha több időm lesz, akkor házi készítésű nudlit használok, és egy kicsit karakteresebb szószt is összedobok. Szerencsére így is nagyon ízlett a családnak.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sajttal töltött rántott burgonya
Hozzáadva: 7.1.2020
A burgonya bizony univerzális alapanyag! Sós és édes fogások alapanyaga is lehet, főétel és előétel is készíthető belőle, na meg persze köretnek sem utolsó. A sajttal töltött rántott burgonyát friss burgonyából készítettem, de akár maradék burgonyapürét is használhatunk, a lényeg, hogy a burgonyát sűrűbb, formázható állagúra kell hozni. Ehhez a liszt is tökéletes. A burgonyába csak becsomagoljuk a sajtot, panírozzuk és bő olajban készre sütjük.
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE