TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sertéspörkölt a sütőből
Sertéspörkölt a sütőből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   14.5.2018

Sertéspörkölt a sütőből

Próbáltátok már a sertéspörköltet sütőben sütve? Ha nem, itt az ideje kipróbálni! Tökéletes finomság varázsolható kicsit eltérően a megszokott menettől. Kiadós, laktató, fűszeres, húsos, pont olyan, amilyennek lennie kell! Az előkészített húst csak egy sütőtálba kell pakolni, alufóliával lefedni, és másfél óra alatt készre sütni. Tésztával tálaltam, de akár knédlivel vagy főtt burgonyával is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

20 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 kg
sertéslábszár
3 db
nagyobb vöröshagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 kv. kanál
gulyás vagy pörkölt fűszerkeverék
3 kv. kanál
őrölt édes pirospaprika
3 ev. kanál
keményítő
2 darab
húsleves kocka
1 db
erős paprika
1 liter
víz
só, bors, majoránna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kockára vágott hagymát és húst megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük, hozzáadjuk a keményítőt, ezzel is alaposan elkeverjük.
  2. A leveskockát 1 l vízben feloldjuk.
  3. A vízzel feloldjuk az alapot, hozzáadjuk a húsos alaphoz, majd az egészet sütőtálba tesszük. Alufóliával lefedjük.
  4. 250 fokos sütőbe tesszük, legalább másfél órára.
  5. Miután elkészült, a fóliát rajta hagyjuk, kicsit kihűtjük, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept