Sertéspörkölt a sütőből

Próbáltátok már a sertéspörköltet sütőben sütve? Ha nem, itt az ideje kipróbálni! Tökéletes finomság varázsolható kicsit eltérően a megszokott menettől. Kiadós, laktató, fűszeres, húsos, pont olyan, amilyennek lennie kell! Az előkészített húst csak egy sütőtálba kell pakolni, alufóliával lefedni, és másfél óra alatt készre sütni. Tésztával tálaltam, de akár knédlivel vagy főtt burgonyával is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Hozzáadta:admin, 14.5.2018
Kategória: Főételek
Sertéspörkölt a sütőből

Hozzávalók

1 kgsertéslábszár
3 db nagyobb vöröshagyma
5 gerezdfokhagyma
2 kv. kanálgulyás vagy pörkölt fűszerkeverék
3 kv. kanálőrölt édes pirospaprika
3 ev. kanálkeményítő
2 darabhúsleves kocka
1 dberős paprika
1 litervíz
só, bors, majoránna

Elkészítés menete

  1. A kockára vágott hagymát és húst megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük, hozzáadjuk a keményítőt, ezzel is alaposan elkeverjük.
  2. A leveskockát 1 l vízben feloldjuk.
  3. A vízzel feloldjuk az alapot, hozzáadjuk a húsos alaphoz, majd az egészet sütőtálba tesszük. Alufóliával lefedjük.
  4. 250 fokos sütőbe tesszük, legalább másfél órára.
  5. Miután elkészült, a fóliát rajta hagyjuk, kicsit kihűtjük, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí