Sertéspörkölt a sütőből

Recept Sertéspörkölt a sütőből

Hozzáadta: TopPetra, 14.5.2018

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Próbáltátok már a sertéspörköltet sütőben sütve? Ha nem, itt az ideje kipróbálni! Tökéletes finomság varázsolható kicsit eltérően a megszokott menettől. Kiadós, laktató, fűszeres, húsos, pont olyan, amilyennek lennie kell! Az előkészített húst csak egy sütőtálba kell pakolni, alufóliával lefedni, és másfél óra alatt készre sütni. Tésztával tálaltam, de akár knédlivel vagy főtt burgonyával is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.5.2018

Kategória: Főételek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgsertéslábszár
3 db nagyobb vöröshagyma
5 gerezdfokhagyma
2 kv. kanálgulyás vagy pörkölt fűszerkeverék
3 kv. kanálőrölt édes pirospaprika
3 ev. kanálkeményítő
2 darabhúsleves kocka
1 dberős paprika
1 litervíz
só, bors, majoránna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kockára vágott hagymát és húst megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük, hozzáadjuk a keményítőt, ezzel is alaposan elkeverjük.
  2. A leveskockát 1 l vízben feloldjuk.
  3. A vízzel feloldjuk az alapot, hozzáadjuk a húsos alaphoz, majd az egészet sütőtálba tesszük. Alufóliával lefedjük.
  4. 250 fokos sütőbe tesszük, legalább másfél órára.
  5. Miután elkészült, a fóliát rajta hagyjuk, kicsit kihűtjük, tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás