Sertésszelet burgonyatésztában

Recept Sertésszelet burgonyatésztában

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Mátrai borzaska néven is szokták emlegetni, de én inkább csak burgonyás tésztába csomagolt hússzeletnek nevezem. Burgonyapürével tálalom, a kész húst pedig mindig gazdagon megszórom reszelt sajttal. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Hús:

Sertéskaraj szeletek
Reszelt sajt

Tészta:

burgonya
finomliszt
tojás
só és bors
fokhagyma
majoránna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a fokhagymával, tojással. Ízesítjük: só, bors, majoránna. Az állagtól függően adagoljuk hozzá a lisztet. Elkeverjük. A kapott tésztának sűrűnek kell lennie, de mégsem annyira, hogy ne lehessen beleforgatni a húst.
  2. A húst vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás tésztába.
  3. Forró olajon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  4. A felesleges olajat leitatjuk.
  5. A húst tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórjuk, burgonyapürével tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás