Sertésszelet gazdagon
Ez a sertésszelet volt a legutóbbi ebéd. Sajnos nem volt otthon marhahús, így maradtam a sertésnél, de ezzel is tökéletes lett! A folyamat nagyon egyszerű: a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, lepirítjuk. A szalonnát és vöröshagymát is lepirítjuk, rátesszük a husit, alaplével felöntjük, puhára pároljuk. Főtt tojással, virslivel, csemegeuborkával ízesítjük, majd tálaljuk és bezsebeljük az elismerést.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
5 dbsertéshús vagy marhahús szelet
2 dbvirsli (füstölt)
kis darab szalonna
4 dbfőtt tojás
5 dbcsemegeuborka
1 dbnagyobb vöröshagyma
2 ev. kanálmustár
só és bors, ízlés szerint
1-2 dlalaplé
- A hússzeleteket kikloffoljuk, sózzuk és borsozzuk, egyik felét mustárral megkenjük.
- A hússzeletek mindkét oldalát kevés zsíron hirtelen lepirítjuk, félretesszük.
- A vöröshagymát és szalonnát felkockázzuk. A szalonnát beletesszük az edénybe, elkezdjük pirítani. Amikor már „üveges”, hozzáadjuk a vöröshagymát. Ha kell, akkor a zsiradékot pótoljuk, és a hagymát megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a hússzeleteket, alaplével vagy vízzel felöntjük, lefedjük, a húst puhára pároljuk.
- Amikor a hús már puha, kivesszük, a finom léhez hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a felkarikázott főtt tojást, az apróra vágott csemegeuborkát. Pár percig együtt főzzük, ízlés szerint sűrítjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet rottyantunk rajta, és elkészült.
- Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS