TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sertésszelet gazdagon
Sertésszelet gazdagon
Recept Sertésszelet gazdagon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.8.2020

Sertésszelet gazdagon

Ez a sertésszelet volt a legutóbbi ebéd. Sajnos nem volt otthon marhahús, így maradtam a sertésnél, de ezzel is tökéletes lett! A folyamat nagyon egyszerű: a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, lepirítjuk. A szalonnát és vöröshagymát is lepirítjuk, rátesszük a husit, alaplével felöntjük, puhára pároljuk. Főtt tojással, virslivel, csemegeuborkával ízesítjük, majd tálaljuk és bezsebeljük az elismerést.

65 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
sertéshús vagy marhahús szelet
2 db
virsli (füstölt)
kis darab szalonna
4 db
főtt tojás
5 db
csemegeuborka
1 db
nagyobb vöröshagyma
2 ev. kanál
mustár
só és bors, ízlés szerint
1-2 dl
alaplé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket kikloffoljuk, sózzuk és borsozzuk, egyik felét mustárral megkenjük.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát kevés zsíron hirtelen lepirítjuk, félretesszük.
  3. A vöröshagymát és szalonnát felkockázzuk. A szalonnát beletesszük az edénybe, elkezdjük pirítani. Amikor már „üveges”, hozzáadjuk a vöröshagymát. Ha kell, akkor a zsiradékot pótoljuk, és a hagymát megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a hússzeleteket, alaplével vagy vízzel felöntjük, lefedjük, a húst puhára pároljuk.
  5. Amikor a hús már puha, kivesszük, a finom léhez hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a felkarikázott főtt tojást, az apróra vágott csemegeuborkát. Pár percig együtt főzzük, ízlés szerint sűrítjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet rottyantunk rajta, és elkészült.
  6. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása