Tészta: tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot majd fényes habbá verjük. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgát, a kakaót és a sütőporral elkevert finomlisztet. A kakaós tésztát kikent és liszttel beszórt sütőformába töltjük, majd 170 fokon készre sütjük.
A kihűlt kakaós tésztára kenjük a kiwis tölteléket. Ehhez a kivit megtisztítjuk, héját eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt felkockázzuk. Edénybe tesszük, 100 ml vízzel felöntjük, 2-3 percig főzzük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliacukrot is. 200 ml hideg vízben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáadjuk a kiwihez. Sűrű kiwis pudingot főzünk.
A joghurtot a túróval elkeverjük, mézzel vagy cukorral édesítjük. 150 ml vízbe szórjuk a zselatint, megvárjuk, míg megpuhul. Felmelegítjük, amikor a zselatin felolvadt, hozzáadjuk a joghurtos keverékez. Ráöntjük a kihűlt kiwis rétegre, kihűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Ízlés szerint díszítjük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának