Snickers tekercs – édes mogyorós kaland

Recept Snickers tekercs – édes mogyorós kaland
KÜLDÖTT KÉPEK

Ebből egy szelet nem elég. A tekercs nagy kedvenc, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Imádjuk benn a mogyorót, na meg persze a tekercs alakot is. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
150 gkristálycukor
csipet só
50 mlolaj
110 gbúzafinomliszt
25 gkakaó

Locsoláshoz:

100 mltej

Krém:

300 mlhabtejszín
220 gmascarpone
100 gporcukor

Töltéshez:

300 gkaramellás sűrített tej
Ízlés szerint mogyoró

Tetejére:

200 gcsokoládé
80 mlolaj
100 gmogyoró

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 28x42 cm-es tepsit, az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. Elkészítjük a tésztát: a cukrot, csipet sót habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a kakaóval elkevert finomlisztet. A tésztát ráöntjük a tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Sütés közben figyeljük. A megsült tésztát kifordítjuk egy munkalapra, lehúzzuk a sütőpapírt, felcsavarjuk és megvárjuk, míg a tekercs kihűl. Én a tekercset mindig sütőpapír nélkül csavarom fel, de ha a megszokott módszer a sütőpapiros felcsavarás, úgy is lehet gond nélkül.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a hab szép fényes nem lesz. Ezután adjuk hozzá a mascarpone sajtot.
  4. A tésztát visszacsavarjuk, meglocsoljuk a tejjel, megkenjük a krémmel. A karamellás sűrített tejet süteményes zsákba töltjük, majd ezt is rávisszük a krémre, végül megszórjuk a mogyoróval. A tésztát felcsavarjuk és megvárjuk, míg a rétegek szépen megkötnek. A tetejét olvasztott csokival megkenjük, (a csokit az olajjal együtt felolvasztjuk), amibe beledolgozzuk az aprított mogyorót is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás