Somlói Zsanette módra

Recept Somlói Zsanette módra
KÜLDÖTT KÉPEK

Nincs is annál jobb, mikor a régi, klasszikus recepteket elővesszük és megnézzük, mi van otthon, majd kreatív módon megtaláljuk, hogyan lehet elkészíteni őket. Ez a Saomlói is tökéletes példája ennek. Köszönjük Zsanettnek a receptet!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

7-8 adaghoz:

30 dkgbabapiskóta
40 gvaníliás puding
7 dltej
20 gvaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor vagy édesítő ízlés szerint
5 dlHulala habtejszín
10 ghabfixáló
10 dkgdarált dió
2 dlfekete kávé
ízlés szerint rumaroma
3 evőkanálíházi baracklekvár
ízlés szerint csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 20 dkg babapiskótát ledaráljuk vagy por állagúra törjük. A piskótát elkeverjük a kávéés rum felével, hozzáadjuk a mazsola felét és 10 g vaníliacukrot, majd ezzel béleljük ki egy kerek, mély tál alját.
  2. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a maradék vaníliacukrot, és addig főzzük, amíg kicsit folyósabb pudingot nem kapunk. Inkább szószállagú legyen, mint sűrű puding. Kihűtjük.
  3. A habtejszínt és a habfixálót habbá verjük. A piskótás alapra rácsorgatjuk a puding felét, tehetünk rá lekvárt, megszórjuk a dióval, ráhalmozunk egy adag habot, csokiöntettel meglocsoljuk.
  4. A második réteghez ugyanígy járunk el: a piskótát összetörjük, kávéval, pudinggal, mazsolával, vaníliacukorral elkeverjük, rátesszük a hab tetejére, majd ismét puding, lekvár, dió, hab, csokiöntet. A rétegeket akár ízlés szerint variálhatjuk.
  5. A kész alkotást még csokiöntettel bőven meglocsoljuk, darált dióval megszórhatjuk, majd mehet a hűtőbe pihenni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás