TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Somlói Zsanette módra
Somlói Zsanette módra
Recept Somlói Zsanette módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Zsanette Kovács Zsanette Kovács    ·   9.5.2020

Somlói Zsanette módra

Nincs is annál jobb, mikor a régi, klasszikus recepteket elővesszük és megnézzük, mi van otthon, majd kreatív módon megtaláljuk, hogyan lehet elkészíteni őket. Ez a Saomlói is tökéletes példája ennek. Köszönjük Zsanettnek a receptet!

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

7-8 adaghoz:

30 dkg
babapiskóta
40 g
vaníliás puding
7 dl
tej
20 g
vaníliás cukor
2 evőkanál
kristálycukor vagy édesítő ízlés szerint
5 dl
Hulala habtejszín
10 g
habfixáló
10 dkg
darált dió
2 dl
fekete kávé
ízlés szerint rumaroma
3 evőkanálí
házi baracklekvár
ízlés szerint csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 20 dkg babapiskótát ledaráljuk vagy por állagúra törjük. A piskótát elkeverjük a kávéés rum felével, hozzáadjuk a mazsola felét és 10 g vaníliacukrot, majd ezzel béleljük ki egy kerek, mély tál alját.
  2. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a maradék vaníliacukrot, és addig főzzük, amíg kicsit folyósabb pudingot nem kapunk. Inkább szószállagú legyen, mint sűrű puding. Kihűtjük.
  3. A habtejszínt és a habfixálót habbá verjük. A piskótás alapra rácsorgatjuk a puding felét, tehetünk rá lekvárt, megszórjuk a dióval, ráhalmozunk egy adag habot, csokiöntettel meglocsoljuk.
  4. A második réteghez ugyanígy járunk el: a piskótát összetörjük, kávéval, pudinggal, mazsolával, vaníliacukorral elkeverjük, rátesszük a hab tetejére, majd ismét puding, lekvár, dió, hab, csokiöntet. A rétegeket akár ízlés szerint variálhatjuk.
  5. A kész alkotást még csokiöntettel bőven meglocsoljuk, darált dióval megszórhatjuk, majd mehet a hűtőbe pihenni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása