Éppen kreatív kedvemben voltam, kinyitottam a hűtős és úgy döntöttem, ma valami különlegeset (nekem és a családom számára, mások lehet, hogy többet készítenek hasonló roládot) készítek. Volt otthon két csomag csirkemell, majd kinyitottam a hűtőt, és amit ott találtam, azokból született meg a sonkás göngyölt csirkerolád tojásos töltelékkel. Ha netán kevés az idő, vagy egyszerűen nincs kedvünk húst darálni, akkor a csirkemell helyett akár darált pulykahús is használható. Nekünk nagyon bejött ez a rolád, és nagyon könnyű és finom ízvilágot kaptunk a tojásnak köszönhetően.
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 csomagcsirkemell (kb. másfél kg)
1 dbvöröshagyma
1 csokorsnidling
4 dbtojás
1 dbkápia vagy kaliforniai paprika
só, bors
1-2 csomagjó minőségű sonka
Elkészítés menete
- A csirkemellet ledaráljuk (ha van darált pulykahús, akkor azt használjuk). A húst sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott snidling felét.
- Ezután egy kb. tepsi nagyságú étkezési fóliát vágunk, amire rátesszük a sonkát. A sonkára kerül a fűszerezett darált hús, és egyenletesen elegyengetjük a sonkán.
- Erre kerül a snidlinges tojásrántotta, végül a tojásrántotta tetejére kerül az apróra vágott paprika.
- A fólia segítségével a sonkás-töltelékes darált húst feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és 180 fokon 30 percig sütjük. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk, majd készre sütjük.
- A kész roládot hagymás főtt burgonyával és paradicsomos uborkasalátával tálaltam.