Sonkás aszpik

Tökéletes előétel, vendégváró falat, és szerintem a húsvéti fogás részeként is tökéletesen megállja a helyét. Az aszpikot most kuglóf sütőformában készítettem, szerintem a végeredmény magáért beszél. Került bele szalámi, sajt, tormás sajttal megkent sonkatekercs, csemegeuborka, kukorica, borsó, tojás, olajos paprika… A zselatint a csemegeuborka levében oldottam fel, nekem nagyon ízlik ez az ecetes-cukros íz, és szerintem tökéletesen kiegészíti az aszpikot.

Hozzáadta:Babu27, 13.3.2018
Kategória: Előételek, falatkák, Húsvét
Sonkás aszpik

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
750 mlvíz vagy csemegeuborka leve
30 g zselatinpor
5 dbtojás
150 gtormás krémsajt
150 gpárolt sonka
150 gszalámi
150 gEdami sajt
1 dbborsókonzerv
1 dbkukoricakonzerv
4 dbnagyobb csemegeuborka
3 dbolajos kápia (paprika)

Elkészítés menete

  1. A zselatinport beleöntjük a vízbe vagy a csemegeuborka levébe, felmelegítjük (vigyázat, nem szabad felforralni!). A kiválasztott formát előkészítjük, és beleöntjük a lé egy részét (kb. 2 cm vastag réteg legyen a forma alján). Miután megkötött, kezdődhet a rétegezés. A szalámiból, Edami sajtból különböző méretű és nagyságú formákat készítünk, és beletesszük a formába. Annyi lével öntjük fel, hogy pont ellepje.
  2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és felszeleteljük.
  3. Jöhet a következő réteg: tojás, felkarikázott uborka, felvágott kápia, a maradék sajt és szalámi, majd ezt is felöntjük.
  4. A következő réteg a krémsajttal megkent és felcsavart sonka. A sonkatekercsek közé tesszük a lecsepegtetett borsót és kukoricát, rátesszük a maradék tojást (amennyiben maradt, és akár az összes többi maradékot), majd ezt is felöntjük.
  5. Az utolsó réteg lehet egy réteg szalámi, ráöntjük a maradék levet, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután megkötött, kifordítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának