Sonkás karfiolsaláta

A sonkás karfiolsaláta köretként és önmagában, saláta minőségben is megállja a helyét. Nálunk legutoljára vacsoraként került az asztalra, de tálaltam már finom sültekhez is. Ha valaki diétásan szeretnél elkészíteni, akkor a majonéz bátran helyettesíthető natúr joghurttal, sőt, akár a tejföl is. A fűszerezés nagyon egyszerű, csupán só, fehérbors és metélőhagyma, de ízlés szerint bátran lehet kísérletezni karakteresebb fűszerekkel is.

Hozzáadta:Alexa96, 16.1.2017
Kategória: Főételek, Saláták
Sonkás karfiolsaláta

Hozzávalók

1 dbkisebb karfiol /kb. 300 g/
6 dbcherry paradicsom
1 dbmogyoróhagyma
150 gsonka
2 púpos evőkanáltejföl
2 púpos evőkanálmajonéz
őrölt fehérbors
2 ev. kanálcitromlé
1 csokormetélőhagyma

Elkészítés menete

  1. A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A mogyoróhagymát és a sonkát felaprítjuk, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
  3. Egy nagyobb edényben minden elkészített hozzávalót beleteszünk, elkeverjük és kihűtjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Forrás: www.varenistomem.cz