Sonkás-krémsajtos csirkenyárs

A nyársra húzott húsok és zöldségek elsősorban a nyár elengedhetetlen kellékei, de nyári időszak hiányában serpenyőben vagy sütőben is el lehet őket készíteni. A sonkás-sajtos csirkenyárs erre egy tökéletes példa. Az elkészítése nagyon egyszerű, és mivel a csirke elég gyorsan megpuhul és átsül, nem sok időt vesz igénybe. Én ezt a fogást salátával és tejfölös-fokhagymás, esetleg csípős mártogatóval kínálom. A fűszerezést nem vittem túlzásba, só, bors, krémsajt és sonka, de ha más ízvilágra vágyunk, akkor bőven használható más fűszer is, a sonkát pedig akár füstölt sonkával és szalonnával is helyettesíthetjük.

Hozzáadta:Alexa96, 18.1.2017
Kategória: Főételek
Sonkás-krémsajtos csirkenyárs

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
4 szeletsonka
50 gkrémsajt
csipet só
őrölt bors
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet lapjában bevágjuk és kihajtjuk, majd fóliával letakarjuk és óvatosan kicsit kikloffoljuk.
  2. A húst megkenjük a krémsajttal, sózzuk és borsozzuk, majd rátesszük a sonkát.
  3. A húst 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, félbe hajtjuk (sajtos-sonkás feltét kerüljön belülre), majd hústűre vagy hurkapálcára tűzzük. Ha hurkapálcával dolgozunk és nem akarjuk hogy megégjen, a tűzés előtt hideg vízbe mártjuk. Grill hiányában a nyársakat serpenyőben, kevés olajon, vagy akár sütőben is megsüthetjük.