TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sonkás-krémsajtos csirkenyárs
Sonkás-krémsajtos csirkenyárs
Recept Sonkás-krémsajtos csirkenyárs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   18.1.2017

Sonkás-krémsajtos csirkenyárs

A nyársra húzott húsok és zöldségek elsősorban a nyár elengedhetetlen kellékei, de nyári időszak hiányában serpenyőben vagy sütőben is el lehet őket készíteni. A sonkás-sajtos csirkenyárs erre egy tökéletes példa. Az elkészítése nagyon egyszerű, és mivel a csirke elég gyorsan megpuhul és átsül, nem sok időt vesz igénybe. Én ezt a fogást salátával és tejfölös-fokhagymás, esetleg csípős mártogatóval kínálom. A fűszerezést nem vittem túlzásba, só, bors, krémsajt és sonka, de ha más ízvilágra vágyunk, akkor bőven használható más fűszer is, a sonkát pedig akár füstölt sonkával és szalonnával is helyettesíthetjük.

Alapanyagok
2 db
csirkemell
4 szelet
sonka
50 g
krémsajt
csipet só
őrölt bors
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet lapjában bevágjuk és kihajtjuk, majd fóliával letakarjuk és óvatosan kicsit kikloffoljuk.
  2. A húst megkenjük a krémsajttal, sózzuk és borsozzuk, majd rátesszük a sonkát.
  3. A húst 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, félbe hajtjuk (sajtos-sonkás feltét kerüljön belülre), majd hústűre vagy hurkapálcára tűzzük. Ha hurkapálcával dolgozunk és nem akarjuk hogy megégjen, a tűzés előtt hideg vízbe mártjuk. Grill hiányában a nyársakat serpenyőben, kevés olajon, vagy akár sütőben is megsüthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása