Sonkás-krémsajtos csirkenyárs

Hozzáadta: Alexa96, 18.1.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Grill és BBQ, Grillnyárs, Grillezett hús
A nyársra húzott húsok és zöldségek elsősorban a nyár elengedhetetlen kellékei, de nyári időszak hiányában serpenyőben vagy sütőben is el lehet őket készíteni. A sonkás-sajtos csirkenyárs erre egy tökéletes példa. Az elkészítése nagyon egyszerű, és mivel a csirke elég gyorsan megpuhul és átsül, nem sok időt vesz igénybe. Én ezt a fogást salátával és tejfölös-fokhagymás, esetleg csípős mártogatóval kínálom. A fűszerezést nem vittem túlzásba, só, bors, krémsajt és sonka, de ha más ízvilágra vágyunk, akkor bőven használható más fűszer is, a sonkát pedig akár füstölt sonkával és szalonnával is helyettesíthetjük.
Hozzáadta: Alexa96, 18.1.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Grill és BBQ, Grillnyárs, Grillezett hús
ALAPANYAGOK
- A húst 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk, félbe hajtjuk (sajtos-sonkás feltét kerüljön belülre), majd hústűre vagy hurkapálcára tűzzük. Ha hurkapálcával dolgozunk és nem akarjuk hogy megégjen, a tűzés előtt hideg vízbe mártjuk. Grill hiányában a nyársakat serpenyőben, kevés olajon, vagy akár sütőben is megsüthetjük.