Sonkás lasagne

A sonkás lasagne kiváló és egyszerű vacsora. A parmezános besamelmártásnak köszönhetően kellően szaftos és puha, de aki fél attól, hogy a tészta kemény marad, az elő is főzheti. A rétegezéshez a tésztán és parmezános besamelmártáson kívül sonkát és reszelt gouda sajtot használta, ezzel pakoltam meg jó alaposan a sütőtálat. A vacsora a sütőben 20 perc alatt készre sült, és ezzel az egyszerű recepttel mégis kiadós és finom vacsorát tudtam varázsolni a családnak.

Hozzáadta:, 13.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sonkás lasagne

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
400 glasagne
400 gsonka
300 ggouda
150 + 50 gparmezán
700 mltej
5 ev. kanálbúzafinomliszt
só, bors
szerecsendió
ételízesítő

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a besamelt. A lisztet a tejben csomómentesre keverjük, sózzuk, egy kevés szerecsendiót szórunk hozzá (vagy belereszeljük, attól függ, milyen formában van otthon), borsot, esetleg ételízesítőt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül hozzáadunk 150 g reszelt parmezánt, elkeverjük és levesszük a tűzről.
  2. Egy sütőtálat jó alaposan kivajazunk, majd egy réteg tésztát rakunk az aljára. Megkenjük a parmezános besamelmártással, ráteszünk egy réteg sonkát, reszelt gouda sajttal megszórjuk, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg tésztát a mártással megkenjük, 50 g reszelt parmezánnal megszórjuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát pedig 200 fokon 20 percig sütjük.