Sonkás-parmezános rizzsel töltött cannelloni
Jó kis ebéddel leptem meg a családot. Töltött cannellonit készítettem, nem is keveset! A gyerekek és férjem is nagyon szerették! A töltelék elkészítéséhez maradék húslevest használtam fel, talán 4-5 dl-t összesen, így ez sem veszett kárba. Az olasz sonka és a parmezán a rizzsel nagyon jó párost alkot, mindezt pedig ebbe a csodás tésztába töltöttem, majd sütöttem készre. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 grizs
1 dbvöröshagyma
200 g sonka
1 csomagcannelloni tészta
szükség szerint alaplé
6 ev. kanálreszelt parmezán
ízlés szerint só ér bors
- A rizst megfőzzük.
- A serpenyőben olajat hevítünk és megporítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, sózzuk és borsozzuk. Miután a sonka megpirult, hozzáadjuk a főtt rizst, elkeverjük, felöntjük az alaplével (kb 2-3 dl) és hozzáadjuk a sajtot is.
- Addig főzzük tovább, amíg a sajt fel nem olvad és olyan, sűrű állagú rizsesz masszát nem kapunk, amivel meg tudjuk tölteni a tésztát.
- A tésztát megtöltjük a rizses keverékkel és vajjak kikent tepsire tesszük.
- 1 dl alaplével felöntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A sütés felénél a tésztát megfordítjuk, így nem lesz annyira ropogós – én így szeretem. A sütési idő a sütőtől is függ, így érdemes akár tovább is sütni, ha a tészta nem megfelelő.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS