TopReceptek.hu Tésztaételek Sült tészta Sonkás-parmezános rizzsel töltött cannelloni
Sonkás-parmezános rizzsel töltött cannelloni
Recept Sonkás-parmezános rizzsel töltött cannelloni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.4.2020

Sonkás-parmezános rizzsel töltött cannelloni

Jó kis ebéddel leptem meg a családot. Töltött cannellonit készítettem, nem is keveset! A gyerekek és férjem is nagyon szerették! A töltelék elkészítéséhez maradék húslevest használtam fel, talán 4-5 dl-t összesen, így ez sem veszett kárba. Az olasz sonka és a parmezán a rizzsel nagyon jó párost alkot, mindezt pedig ebbe a csodás tésztába töltöttem, majd sütöttem készre. Szerző: Karambola

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rizs
1 db
vöröshagyma
200 g
sonka
1 csomag
cannelloni tészta
szükség szerint alaplé
6 ev. kanál
reszelt parmezán
ízlés szerint só ér bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rizst megfőzzük.
  2. A serpenyőben olajat hevítünk és megporítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, sózzuk és borsozzuk. Miután a sonka megpirult, hozzáadjuk a főtt rizst, elkeverjük, felöntjük az alaplével (kb 2-3 dl) és hozzáadjuk a sajtot is.
  3. Addig főzzük tovább, amíg a sajt fel nem olvad és olyan, sűrű állagú rizsesz masszát nem kapunk, amivel meg tudjuk tölteni a tésztát.
  4. A tésztát megtöltjük a rizses keverékkel és vajjak kikent tepsire tesszük.
  5. 1 dl alaplével felöntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A sütés felénél a tésztát megfordítjuk, így nem lesz annyira ropogós – én így szeretem. A sütési idő a sütőtől is függ, így érdemes akár tovább is sütni, ha a tészta nem megfelelő.
  6. Közvetlenül a sütés vége előtt kb. 1-2 perccel parmezánnal meghintjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása