Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson

Ha egy kis változatosságra várunk, akkor ez a sonkás-sajtkrémes csirkemell nyárs egy remek választás. Ha nincs grillszezon vagy kéznél konyhai grill, akkor lepirtással és pár perces sütéssel is el tudjuk készíteni. Fűszerezésnek csak sót és borsot használtam, de mind oly sok esetben, itt is lehet kedvünkre kísérletezni.

Hozzáadta:, 28.9.2020
Kategória: Főételek
Recept Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
4 szeletsonka
50 gtömlős sajt
csipet só
csipet bors
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, közebén bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, majd óvatosan kiklofpoljuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, sajttal megkenjük, majd rátesszük a sonkát.
  3. A húst visszahajtjuk, majd felszeleteljük.
  4. Ezeket a sajtos-sonkás szeleteket húzzuk nyársra vagy hurkapálcára (a hurkapálcát előtte áztassuk vízbe). Olajon lepirítjuk, majd pár percre sütőbe tesszük. Grillezéshez is tökéletes.