Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson

Recept Sonkás-sajtkrémes csirke nyárson

Hozzáadta: TopPetra, 28.9.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha egy kis változatosságra várunk, akkor ez a sonkás-sajtkrémes csirkemell nyárs egy remek választás. Ha nincs grillszezon vagy kéznél konyhai grill, akkor lepirtással és pár perces sütéssel is el tudjuk készíteni. Fűszerezésnek csak sót és borsot használtam, de mind oly sok esetben, itt is lehet kedvünkre kísérletezni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.9.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

2 dbcsirkemell
4 szeletsonka
50 gtömlős sajt
csipet só
csipet bors
3 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet megmossuk, közebén bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, majd óvatosan kiklofpoljuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, sajttal megkenjük, majd rátesszük a sonkát.
  3. A húst visszahajtjuk, majd felszeleteljük.
  4. Ezeket a sajtos-sonkás szeleteket húzzuk nyársra vagy hurkapálcára (a hurkapálcát előtte áztassuk vízbe). Olajon lepirítjuk, majd pár percre sütőbe tesszük. Grillezéshez is tökéletes.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás