Sonkás-sajtos burgonyakrokett

Recept Sonkás-sajtos burgonyakrokett

Hozzáadta: TopPetra, 31.3.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya

KÜLDÖTT KÉPEK

Köret és fő fogás egyben! Ha nincs kéznél husi, akkor fő fogás, ha pedig van, akkor pedig tökéletes köret! A sonkával és sajttal töltött burgonyakrokett a család nagy kedvence lehet! A burgonya önmagában csodás alapanyag, és ha ez apróra vágott sonkával, sajttal és újhagymával van feldobva, akkor ellenállhatatlan! A körethez tökéletesen illik a fokhagymás vagy zöldfűszeres tejföl is. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 31.3.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgburgonya
1 dbtojás
1 kv. kanál
100 greszelni való sajt
100 gsonka
2 ev. kanáltej
20 gvaj
újhagyma

Kell még panírhoz:

tojás
tej
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sonkát, sajtot és hagymát felaprítjuk.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, sót, 2 evőkanál tejet.
  3. Amikor a burgonya már kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a felaprított sonkát, sajtot és újhagymát. Elkeverjük, megformázzuk a kis golyókat.
  4. Elkészítjük a panír hozzávalóit: kevés tejjel felvert tojást és zsemlemorzsát. A golyókat először tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ha vastagabb panírt szeretnénk, akkor megismételhetjük.
  5. Forró olajban aranyszínűre sütjük, de az is megoldás, ha nagyon kevés olajjal megkenjük és forró sütőben aranyszínűre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás