Sonkás-sajtos burgonyakrokett

Köret és fő fogás egyben! Ha nincs kéznél husi, akkor fő fogás, ha pedig van, akkor pedig tökéletes köret! A sonkával és sajttal töltött burgonyakrokett a család nagy kedvence lehet! A burgonya önmagában csodás alapanyag, és ha ez apróra vágott sonkával, sajttal és újhagymával van feldobva, akkor ellenállhatatlan! A körethez tökéletesen illik a fokhagymás vagy zöldfűszeres tejföl is. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 31.3.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-sajtos burgonyakrokett

Hozzávalók

1 kgburgonya
1 dbtojás
1 kv. kanál
100 greszelni való sajt
100 gsonka
2 ev. kanáltej
20 gvaj
újhagyma
Kell még panírhoz:
tojás
tej
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A sonkát, sajtot és hagymát felaprítjuk.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, sót, 2 evőkanál tejet.
  3. Amikor a burgonya már kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a felaprított sonkát, sajtot és újhagymát. Elkeverjük, megformázzuk a kis golyókat.
  4. Elkészítjük a panír hozzávalóit: kevés tejjel felvert tojást és zsemlemorzsát. A golyókat először tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ha vastagabb panírt szeretnénk, akkor megismételhetjük.
  5. Forró olajban aranyszínűre sütjük, de az is megoldás, ha nagyon kevés olajjal megkenjük és forró sütőben aranyszínűre sütjük.