TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkás-sajtos burgonyakrokett
Sonkás-sajtos burgonyakrokett
Recept Sonkás-sajtos burgonyakrokett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.3.2020

Sonkás-sajtos burgonyakrokett

Köret és fő fogás egyben! Ha nincs kéznél husi, akkor fő fogás, ha pedig van, akkor pedig tökéletes köret! A sonkával és sajttal töltött burgonyakrokett a család nagy kedvence lehet! A burgonya önmagában csodás alapanyag, és ha ez apróra vágott sonkával, sajttal és újhagymával van feldobva, akkor ellenállhatatlan! A körethez tökéletesen illik a fokhagymás vagy zöldfűszeres tejföl is. Szerző: Jaja79

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
burgonya
1 db
tojás
1 kv. kanál
100 g
reszelni való sajt
100 g
sonka
2 ev. kanál
tej
20 g
vaj
újhagyma

Kell még panírhoz:

tojás
tej
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sonkát, sajtot és hagymát felaprítjuk.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, sót, 2 evőkanál tejet.
  3. Amikor a burgonya már kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a felaprított sonkát, sajtot és újhagymát. Elkeverjük, megformázzuk a kis golyókat.
  4. Elkészítjük a panír hozzávalóit: kevés tejjel felvert tojást és zsemlemorzsát. A golyókat először tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ha vastagabb panírt szeretnénk, akkor megismételhetjük.
  5. Forró olajban aranyszínűre sütjük, de az is megoldás, ha nagyon kevés olajjal megkenjük és forró sütőben aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása