Sonkás-sajtos csirkecomb fűszeres-tartármártásos burgonyával

Ha egyszerű, mégis kiadós ételre vágyunk, akkor a sonkás-sajtos csirkecomb fűszeres-tartármártásos burgonyával igazán remek választás. A hús puha, szaftos, megbolondítva finom sonkával és füstölt sajttal, a burgonya pedig szintén minden pénzt megér! A pecsenyeléből szójaszószos mártás készítettem, ami még finomabbá, lágyabbá tette a fogást, ráadásul így egy csepp ízanyag sem veszett kárba. Szerző: Danula

Hozzáadta:, 19.10.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-sajtos csirkecomb fűszeres-tartármártásos burgonyával

Hozzávalók

Hús:
csirkecomb szeletelve
grill fűszerkeverék
fokhagymapor
só, bors
sonka
reszelt sajt (füstölt)
finomliszt
szójaszósz
víz
Burgonya:
1 kgburgonya
4 ev. kanáltartármártás
2 ev. kanálolaj
2 kv. kanálfűszerpaprika (édes)
1/2 kv. kanálőrölt feketebors
1 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A csirkecombokat megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, mindkét felét sózzuk, grillfűszerrel és fokhagymaporral ízesítjük. Miután a húst befűszereztük, mindkét oldalát serpenyőben, kevés olajon hirtelen megpirítjuk. A hússzeleteket tepsibe tesszük, mindegyikre teszünk 1-1 szelet sonkát, reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt grill fokozatra kapcsoljuk és 5-6 percre betesszük a sütőbe a tepsit.
  2. A serpenyőben lévő pecsenyelét liszttel sűrítjük, szójaszósszal ízesítjük, vízzel felöntjük. Addig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz a mártásunk.
  3. Következő lépés a köret: a burgonyát megmossuk, felszeleteljük (meghámozhatjuk, ha szeretnénk). Vízbe tesszük, 10 percig pihentetjük, a vizet leöntjük, átmossuk, majd megszárítjuk.
  4. A tartármártást, olajat, fűszerpaprikát, borsot és sót elkeverjük, hozzáadjuk a burgonyához. Alaposan kezünkkel eldolgozzuk, hogy a fűszerek mindenhova jussanak. A burgonyaszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.
  5. A tányérra hús, burgonya és szósz is kerül. Salátával is tálalhatjuk.