Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával

Szeretem az egyszerű megoldásokat, nagy szerencsémre a család is kedveli a végeredményt. A sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával tökéletesen beleillik ebbe az elképzelésbe. A finoman, kedvünkre fűszerezett lepirított és készre sült csirkecomb filé már önmagában is fantasztikus fogás, a köretnek tálalt fűszeres burgonya pedig tovább fokozza az élvezeteket. Könnyű, aránylag gyors, édes, tökéletes választás a mindennapokra! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 24.1.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
csirkecomb filé
grill fűszerkeverék
fokhagymapor
sonka
sajt
finomliszt
szójaszósz
Burgonya:
1 kgburgonya
4 ev. kanáltartármártás
2 ev. kanálolaj
2 kv. kanálfűszerpaprika
1/2 kv. kanálőrölt bors
1 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A csirkecomb filéket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, a többi fűszerrel is megszórjuk (grill fűszerkeverék, fokhagymapor).Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Az előkészített hússzeleteket serpenyőben megpirítjuk (mindkét oldalát), majd tepsibe tesszük. Rátesszük a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. A hússzeleteket 180 fokos sütőben, grill funkcióban készre sütjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. A kisült húslét liszttel sűrítjük, szójaszósszal ízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Főzzük, redukáljuk, egészen addig, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
  5. A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk, negyedekre (vagy akár kisebb hasábokra) vágjuk. 10 percre vízbe tesszük, leszűrjük, megszárítjuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. A tartármártást (vagy majonézt) elkeverjük az olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal, rátesszük a burgonyára és kézzel alaposan átforgatjuk.
  7. A burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.