Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával

Hozzáadta: TopPetra, 24.1.2019
Kategória: Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Grill és BBQ, Grillezett hús
Szeretem az egyszerű megoldásokat, nagy szerencsémre a család is kedveli a végeredményt. A sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával tökéletesen beleillik ebbe az elképzelésbe. A finoman, kedvünkre fűszerezett lepirított és készre sült csirkecomb filé már önmagában is fantasztikus fogás, a köretnek tálalt fűszeres burgonya pedig tovább fokozza az élvezeteket. Könnyű, aránylag gyors, édes, tökéletes választás a mindennapokra! Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 24.1.2019
Kategória: Köretek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Tepsis burgonya, Burgonya, Grill és BBQ, Grillezett hús
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
Burgonya:
- A csirkecomb filéket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, a többi fűszerrel is megszórjuk (grill fűszerkeverék, fokhagymapor).
- Az előkészített hússzeleteket serpenyőben megpirítjuk (mindkét oldalát), majd tepsibe tesszük. Rátesszük a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal.
- A hússzeleteket 180 fokos sütőben, grill funkcióban készre sütjük.
- A kisült húslét liszttel sűrítjük, szójaszósszal ízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Főzzük, redukáljuk, egészen addig, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
- A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk, negyedekre (vagy akár kisebb hasábokra) vágjuk. 10 percre vízbe tesszük, leszűrjük, megszárítjuk.
- A tartármártást (vagy majonézt) elkeverjük az olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal, rátesszük a burgonyára és kézzel alaposan átforgatjuk.
- A burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.