TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával
Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával
Recept Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretem az egyszerű megoldásokat, nagy szerencsémre a család is kedveli a végeredményt. A sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával tökéletesen beleillik ebbe az elképzelésbe. A finoman, kedvünkre fűszerezett lepirított és készre sült csirkecomb filé már önmagában is fantasztikus fogás, a köretnek tálalt fűszeres burgonya pedig tovább fokozza az élvezeteket. Könnyű, aránylag gyors, édes, tökéletes választás a mindennapokra! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   24.1.2019

Sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával

Szeretem az egyszerű megoldásokat, nagy szerencsémre a család is kedveli a végeredményt. A sonkás-sajtos csirkeszelet fűszeres burgonyával tökéletesen beleillik ebbe az elképzelésbe. A finoman, kedvünkre fűszerezett lepirított és készre sült csirkecomb filé már önmagában is fantasztikus fogás, a köretnek tálalt fűszeres burgonya pedig tovább fokozza az élvezeteket. Könnyű, aránylag gyors, édes, tökéletes választás a mindennapokra! Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

csirkecomb filé
grill fűszerkeverék
fokhagymapor
sonka
sajt
finomliszt
szójaszósz

Burgonya:

1 kg
burgonya
4 ev. kanál
tartármártás
2 ev. kanál
olaj
2 kv. kanál
fűszerpaprika
1/2 kv. kanál
őrölt bors
1 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkecomb filéket megtisztítjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, a többi fűszerrel is megszórjuk (grill fűszerkeverék, fokhagymapor).
  2. Az előkészített hússzeleteket serpenyőben megpirítjuk (mindkét oldalát), majd tepsibe tesszük. Rátesszük a sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. A hússzeleteket 180 fokos sütőben, grill funkcióban készre sütjük.
  4. A kisült húslét liszttel sűrítjük, szójaszósszal ízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Főzzük, redukáljuk, egészen addig, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
  5. A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk, negyedekre (vagy akár kisebb hasábokra) vágjuk. 10 percre vízbe tesszük, leszűrjük, megszárítjuk.
  6. A tartármártást (vagy majonézt) elkeverjük az olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal, rátesszük a burgonyára és kézzel alaposan átforgatjuk.
  7. A burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása