Sonkás-sajtos csirketorta

Hozzáadta: Viki78, 30.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Megszokott ízek egy kicsit eltérő köntösben. Nálunk a gyerekek egyenesem imádják a sonkás-sajtos csirketortát, és amikor először készítettem, el sem hitték, hogy ez a torta tényleg csirkéből, sonkából és sajtból készült. A tojáshoz tejfölt adtam, és ebbe forgattam bele a csirkemellet. A húst sóztam és borsoztam, de ízlés szerinti fűszerekkel is feldobhatjuk. A maradék tojást egyszerűen a tetejére öntöttem, majd az egészet készre sütöttem.
Hozzáadta: Viki78, 30.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek, Édes torták, Torták, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Egy 24 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk.
- A húst megmossuk, vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
- A tojást a tejföllel együtt felverjük, sózhatjuk és borsozhatjuk. A csirkemelleket először lisztbe forgatjuk, majd a tejföllel felvert tojásba, végül beletesszük a tortaformába.
- Reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a szeletelt sonkát, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes hozzávaló. A maradék tojást a legfelső rétegre öntjük.
- Alufóliával lefedjük, 220 fokon megsütjük. A sütés előtt 2-3 perccel a fóliát eltávolítjuk, sajttal megszórjuk, majd miután a sajt megolvadt, kivesszük a sütőből.