Sonkás-sajtos csirketorta

Megszokott ízek egy kicsit eltérő köntösben. Nálunk a gyerekek egyenesem imádják a sonkás-sajtos csirketortát, és amikor először készítettem, el sem hitték, hogy ez a torta tényleg csirkéből, sonkából és sajtból készült. A tojáshoz tejfölt adtam, és ebbe forgattam bele a csirkemellet. A húst sóztam és borsoztam, de ízlés szerinti fűszerekkel is feldobhatjuk. A maradék tojást egyszerűen a tetejére öntöttem, majd az egészet készre sütöttem.

Hozzáadta:Viki78, 30.10.2017
Kategória: Torták, Főételek
Sonkás-sajtos csirketorta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 csomagcsirkemell (4 db)
300 greszelt sajt
100 gsonka
2 dbtojás
2 ev. kanáltejföl
2 ev. kanálbúzafinomliszt
bors
ízlés szerint fűszer

Elkészítés menete

  1. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk.
  2. A húst megmossuk, vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tojást a tejföllel együtt felverjük, sózhatjuk és borsozhatjuk. A csirkemelleket először lisztbe forgatjuk, majd a tejföllel felvert tojásba, végül beletesszük a tortaformába.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a szeletelt sonkát, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes hozzávaló. A maradék tojást a legfelső rétegre öntjük.
  5. Alufóliával lefedjük, 220 fokon megsütjük. A sütés előtt 2-3 perccel a fóliát eltávolítjuk, sajttal megszórjuk, majd miután a sajt megolvadt, kivesszük a sütőből.