Sonkás-sajtos karfiolfelfújt

Recept Sonkás-sajtos karfiolfelfújt

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Zöldséges, egészséges egytálétel. Gyors ebéd vagy vacsora, a család örömére. Brokkolival is helyettesíthetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gkarfiol (vagy 1:1 arányban karfiol és brokkoli)
150 gsonka
100 greszelt sajt
250 mltej
250 gzsemlemorzsa
4 dbtojás
1 kávéskanálreszelt torma
fehérbors
zsír és zsemlemorzsa a sütőtál kenéséhez, szórásához

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 5-6 percig főzzük.
  2. A sonkát kockára vágjuk. A tojást a tejjel felverjük, reszelt tormával, sóval, fehérborssal ízesítjük, a reszelt sajtot is hozzáadjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeltem le.
  3. A főtt karfiolt ha kell, villával darabosra törhetjük, ízlés dolga. Hozzáadjuk a tojásos-sajtos keverékhez, a sonkát is belekeverjük, majd kikent és zsemlemorzsával beszórt sütőtálba tesszük. 175 fokon 50- percig sütjük.
  4. A felfújthoz készíthetünk akár tejfölös-fokhagymás öntetet is. A felfújt melegen és hidegen is nagyon finom.

 

TIPP: A zsemlemorzsát akár csipet sütőporral elkevert rétesliszttel is helyettesíthetjük – ettől még levegősebb lesz.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás