TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sonkás-sajtos karfiolfelfújt
Sonkás-sajtos karfiolfelfújt
Recept Sonkás-sajtos karfiolfelfújt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.3.2022

Sonkás-sajtos karfiolfelfújt

Zöldséges, egészséges egytálétel. Gyors ebéd vagy vacsora, a család örömére. Brokkolival is helyettesíthetjük.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
karfiol (vagy 1:1 arányban karfiol és brokkoli)
150 g
sonka
100 g
reszelt sajt
250 ml
tej
250 g
zsemlemorzsa
4 db
tojás
1 kávéskanál
reszelt torma
fehérbors
zsír és zsemlemorzsa a sütőtál kenéséhez, szórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 5-6 percig főzzük.
  2. A sonkát kockára vágjuk. A tojást a tejjel felverjük, reszelt tormával, sóval, fehérborssal ízesítjük, a reszelt sajtot is hozzáadjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeltem le.
  3. A főtt karfiolt ha kell, villával darabosra törhetjük, ízlés dolga. Hozzáadjuk a tojásos-sajtos keverékhez, a sonkát is belekeverjük, majd kikent és zsemlemorzsával beszórt sütőtálba tesszük. 175 fokon 50- percig sütjük.
  4. A felfújthoz készíthetünk akár tejfölös-fokhagymás öntetet is. A felfújt melegen és hidegen is nagyon finom.

 

TIPP: A zsemlemorzsát akár csipet sütőporral elkevert rétesliszttel is helyettesíthetjük – ettől még levegősebb lesz.

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása